Μήνυμα Δημάρχου για τα αδέσποτα ζώα

Κυρ, 01/08/2021 - 21:25

Μήνυμα ευαισθητοποίησης των πολιτών για την προστασία των ζώων από τον καύσωνα απευθύνει ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης από κοινού με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για τη φροντίδα αδέσποτων ζώων κ.  Ισίδωρο Ντομάτα.

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι είναι απαραίτητο να τηρούνται οι οδηγίες που αφορούν την προστασία των τετράποδων φίλων μας κατά τις καλοκαιρινές ημέρες καύσωνα καθότι αντιμετωπίζουν όπως και οι πολίτες τους ίδιους κινδύνους από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Έτσι λοιπόν, καλούνται οι δημότες, αν εντοπίσουν στην γειτονιά τους αδέσποτο ζώο να φροντίσουν να του βάλουν ένα μπολάκι νερό σε σκιερό μέρος. Επίσης, αν κάποιο ζώο  ξεκουράζεται σε κάποια σκιά δεν πρέπει να το απομακρύνουν αλλά να το αφήσουν να ξεκουραστεί.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την φροντίδα των κατοικιδίων μας, καλό είναι να θυμόμαστε ότι οι βόλτες τους πρέπει να είναι σύντομες, νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ. Σε καμία περίπτωση δεν αφήνουμε τα ζώα μας δεμένα σε μπαλκόνια, ταράτσες ή χωράφια, μέσα σε αυτοκίνητα )ακόμα και με ανοιχτά τα παράθυρα)  και γενικότερα εκτεθείμενα στον ήλιο και την ζέστη. Αν χρειαστεί να ταξιδέψουν να φροντίσουμε να γίνει το ταξίδι σε συνθήκες που αρμόζουν σε ανθρώπους.

Σχετικά Άρθρα