Μήνυση για να σταματήσει η ανεξέλεγκτη θανάτωση ζώων από φόλες

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 10/03/2023 - 14:14

Την ανεξέλεγκτη θανάτωση ζώων από φόλες, σε πολλά σημεία της Χίου, που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα θέλει να σταματήσει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου και η «Κιβωτός του Θοδωρή» καταθέτοντας μήνυση κατά αγνώστων στον Εισαγγελέα Χίου, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Παρουσία μελών από τα φιλοζωικά σωματεία η Πόπη Φλάμου και η Καλλιόπη Μπουσέ τόνισαν ότι περισσότερα από 60 ζώα το τελευταίο τρίμηνο έχουν βρει μαρτυρικό θάνατο από φόλες.

Παράλληλα ανέφεραν ότι μοναδική λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων είναι η στείρωση και όχι το καταφύγιο, ενώ τόνισαν ότι όσοι ρίχνουν φόλες πρέπει να γνωρίζουν ότι το δηλητήριο που περιέχουν μπορεί πολύ εύκολα να μεταφερθεί ακόμη και σε παιδιά που παίζουν στο δρόμο.

Στην κινητοποίηση των φιλοζωικών σωματείων και ο Αντιδήμαρχος Σιδερής Ντομάτας, που έχει στις αρμοδιότητες του και τα αδέσποτα λέγοντας ότι «30 καταφύγια να γίνουν δεν θα λυθεί το πρόβλημα, αν οι ιδιοκτήτες ζώων δεν είναι υπεύθυνοι».

minysi_gia_na_stamatisei_i_anexelegkti_thanatosi_zoon_apo_foles

Σχετικά Άρθρα