Μονοδρόμηση της προκυμαίας... μέχρι νεωτέρας

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 12/06/2020 - 12:22

Επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ του alithia.gr ότι τελικά η επικρατέστερη άποψη για την κυκλοφορία των οχημάτων στην προκυμαία, κατά τις απογευματινές - βραδινές ώρες των θερινών μηνών, θα είναι η μονοδρόμησή της. Συγκεκριμένα θα κλείνει το ρεύμα κυκλοφορίας και θα εξουσιοδοτηθεί η Λιμενάρχης για τις ώρες και τις ημέρες της μονοδρόμησης σε εβδομαδιαία βάση.

Επίσης αποφασίστηκε να κλείσουν δοκιμαστικά και τα δύο ρεύματα της προκυμαίας, μετά από συνεννόηση με το Λιμεναρχείο και την Αστυνομία, οπότε ακόμη δεν είναι γνωστό πότε αυτό θα γίνει.

Τέλος το Λιμενικό Ταμείο θα προμηθευτεί την απαραίτητη σήμανση και θα προχωρήσει στην ενημέρωση των πολιτών για τις δοκιμές.

"Πρόθεσή μας ήταν το κλείσιμο της προκυμαίας", ανέφερε σε συνέντευξή του στο Ράδιο "Αλήθεια" ο Πρόεδρος της Λ.Ε. Κυριάκος Ζωάνος, συμμεριζόμενος τη θέση που πρόσφατα εξέφρασε και το δημοτικό συμβούλιο, ωστόσο διευκρίνισε ότι άλλο είναι αυτό που θέλουμε και άλλο αυτό που μπορούμε.

"Δεν είμαστε έτοιμοι να κλείσουμε την προκυμαία στην κυκλοφορία. Δεν υπάρχουν χώροι στάθμευσης, δεν υπάρχει μελέτη", συνέχισε ο κος Ζωάνος και πρόσθεσε ότι η δοκιμή με το κλείσιμο της προκυμαίας -για να μην καεί- θα γίνει σε ημέρα με ήπια κλυκλοφορία, που θα υποδειχθεί από Λιμεναρχείο και Αστυνομία 

Στην συνεδρίαση ακούστηκαν προβληματισμοί από πολίτες και μέλη της λιμενικής επιτροπής με τον Παντελή Κουνιάδη από τους Εκπαιδευτές Οδήγησης  να τονίζει την ανάγκη σύστασης και λειτουργίας μιας επιτροπής κυκλοφορίας που θα επεξεργάζεται τα προβλήματα και θα δίνει λύσεις ενώ για μια συνολική μελέτη κυκλοφορίας με βάρος στους πεζούς, έκανε λόγο ο Δήμης Μυλωνάδης.

Από τη πλευρά των καταστημάτων εστίασης οι Κώστας Βεζέρης και Γιώργος Λίνας παρουσίασαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με την κυκλοφορία στην προκυμαία την καλοκαιρινή περίοδο, με τον πρώτο να τονίζει ότι ζητήθηκε  χώρος λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού και τον δεύτερο να επισημάνει ότι η οδός Νεωρείων στην οποία έχει την επιχείρηση του δεν μπορεί να δεχτεί άλλη υποβάθμιση, κυρίως από τις νταλίκες που θα σταθμεύουν νωρίτερα.

H απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής ελήφθη κατά πλειοψηφία (μειοψήφισε το μέλος της διοίκησης, Ελ. Μπουμπούλης, ορισμένος από την παράταξη του Στ. Κάρμαντζη).

 

 

monodromisi_tis_prokymaias_kai._vlepoyme

Σχετικά Άρθρα