Να γίνει πυροσβεστικό κλιμάκιο στην Αμανή, αλλά να έρθουν και πυροσβέστες!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ "ΑΛΗΘΕΙΑ" ΤΟΥ Δ/ΤΗ ΤΗΣ Π.Υ ΧΙΟΥ - ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΔΕΔΔΗΕ
Ακούστε το ηχιτικό
Παρ, 09/07/2021 - 15:56
Ηχητικό απόσπασμα: 

Αν βρεθεί  χώρος το πυροσβεστικό κλιμάκιο στην Αμανή θα γίνει, αλλά παράλληλα πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για πρόσληψη προσωπικού που θα το στελεχώσει. Αν η πυροσβεστική μείνει με το ίδιο ανθρώπινο δυναμικό δεν θα αλλάξει κάτι στον επιχειρησιακό σχεδιασμό, που ούτως ή άλλως έχει διαθέτοντας ένα όχημα για επιτήρηση της περιοχής.

Το παραπάνω -άκρως ρεαλιστικό- επισήμανε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, Γιάννης Βουράκης, σε συνέντευξή του στο Ράδιο “Α” με αφορμή την πυρκαγιά στην Κατάβαση.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ζητά τη δημιουργία του κλιμακίου, το οποίο δεν έχει απορριφθεί ως αίτημα, σημείωσε ο κος Βουράκης, που περιμένει την εξέλιξη της διαδικασίας.

Σχολιάζοντας  όσα συνέβησαν στη χθεσινή δύσκολη φωτιά της Κατάβασης, εστίασε πέραν του... θεάματος, που είχε να κάνει κυρίως με την από αέρος επιχείρηση κατάσβεσης, στα όσα ουσιαστικά προηγήθηκαν της άφιξης των αεροσκαφών. Ειδικότερα αναφέρθηκε στον συντονισμό των δυνάμενων, ώστε και οι οικισμοί να εκκενωθούν και οι δρόμοι να κλείσουν και να μην κινδυνέψουν να καούν τα σπίτια στην Κατάβαση.

Στο ερώτημα αν πρέπει να ληφθούν μέτρα αποψίλωσης της βλάστησης από τις περιοχές που διέρχεται το ηλεκτρικό δίκτυο έχει ενδιαφέρον η απάντησή του στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι από το 2005 που ο ίδιος έχει εικόνα της κατάστασης,  το ηλεκτρικό δίκτυο έχει βελτιωθεί κατά 1.000%.

“Παλαιότερα είχαμε φωτιές από το δίκτυο. Σήμερα κι αν έχουμε, ψάχνουμε να δούμε τι γίνεται κι αν είναι πραγματικά από το δίκτυο”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τα αίτια της χθεσινής φωτιάς, ο κος Βουράκης απάντησε ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη, χωρίς να αναφέρει τίποτα για τυχόν πρόκλησή της από το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ, κατά πώς αναφέρουν ανεπίσημες αναφορές πολιτών.

Σχετικά Άρθρα