Χίος, Κυριακή 15 Δεκεμβρίου

N.E. Xίου του ΤΕΕ: Λύπη και αγωνία για την Παναγία των Παρισίων

Τρί, 16/04/2019 - 11:30

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΤΕΕ / Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου, παρακολουθεί με λύπη και αγωνία την καταστροφή ενός μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου ο πρόεδρός της, Μ. Μισυρλής, η «Παναγία των Παρισίων», καθεδρικός ναός των ρωμαιοκαθολικών χριστιανών στο Παρίσι, είναι ένα σπάνιας καλαισθησίας δόμημα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ο συνδυασμός των δομικών υλικών μάρμαρο - πέτρα - ξύλο - σίδερο - γυαλί, με τις καλλιτεχνικές τεχνοτροπίες της εποχής, συνέθεσαν ένα μοναδικής αισθητικής, επιβλητικό κτήριο, σημείο αναφοράς της γαλλικής πρωτεύουσας. Πηγή έμπνευσης για το Βίκτωρα Ουγκώ, χώρος στέψης Αυτοκρατόρων, η «Παναγία των Παρισίων» έχει αφήσει το δικό της στίγμα στα 856 έτη λειτουργίας της. Από σήμερα ο κόσμος μας έγινε πολιτισμικά πτωχότερος», καταλήγει ο Μ. Μισυρλής.

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 14/12/2019 - 20:09

Αυτή τη φορά η βροχή έδεσε με τη φωτεινότητα, τα Χριστούγεννα δέθηκαν και αυτά με τις καιρικές τους συνθήκες, το Αργέντικο έλαμψε ακόμα και κάτω από… ομπρέλες.

Έτσι παρά την βροχή, το ψηλότερο Χριστουγεννιάτικο έλατο φωτίστηκε, το Αργέντικο έλαμψε σε κάθε γωνιά του και περιμένει κάτω από καλύτερες συνθήκες όσοι επιθυμούν να το επισκεφθούν όλο αυτό το διάστημα των γιορτών.

Ο καπ. Λουκάς Κτιστάκης και η σύζυγος του, ζεστοί πάντα στην φιλοξενία τους παρέθεσαν ένα μικρό γεύμα στις αρχές και τους φίλους τους, ενώ ο Μητροπολίτης Χίου δεν παρέλειψε μαζί με τα «Χρόνια πολλά» να ευχηθεί ιδιαιτέρως στους ναυτικούς μας.

Παρόντες στην γιορτή ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Θεόδωρος Κλιάρης Αντιναύαρχος Λ.Σ., ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος, ο Στρατιωτικός Διοικητής και λοιπές αρχές.

to_paramythi_ton_hristoygennonargentiko_2019_christmas_fairy_tailargentiko_2019

Το γεγονός για άλλη μαι χρονιά κάλυψε εκτός των τοπικών τηλεοπτικό συνεργείο του ΑντέναΣπάνιο αλλά τρεις... Ταξίαρχοι μαζί έστω και με πολιτική περιβολή