Χίος, Τετάρτη 21 Αυγούστου

N.E. Xίου του ΤΕΕ: Λύπη και αγωνία για την Παναγία των Παρισίων

Τρί, 16/04/2019 - 11:30

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΤΕΕ / Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου, παρακολουθεί με λύπη και αγωνία την καταστροφή ενός μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου ο πρόεδρός της, Μ. Μισυρλής, η «Παναγία των Παρισίων», καθεδρικός ναός των ρωμαιοκαθολικών χριστιανών στο Παρίσι, είναι ένα σπάνιας καλαισθησίας δόμημα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ο συνδυασμός των δομικών υλικών μάρμαρο - πέτρα - ξύλο - σίδερο - γυαλί, με τις καλλιτεχνικές τεχνοτροπίες της εποχής, συνέθεσαν ένα μοναδικής αισθητικής, επιβλητικό κτήριο, σημείο αναφοράς της γαλλικής πρωτεύουσας. Πηγή έμπνευσης για το Βίκτωρα Ουγκώ, χώρος στέψης Αυτοκρατόρων, η «Παναγία των Παρισίων» έχει αφήσει το δικό της στίγμα στα 856 έτη λειτουργίας της. Από σήμερα ο κόσμος μας έγινε πολιτισμικά πτωχότερος», καταλήγει ο Μ. Μισυρλής.

Σχετικά Άρθρα

Επιχείρησαν να φύγουν με έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας
Τετ, 21/08/2019 - 10:23

Στη σύλληψη, συνολικά δεκαεννέα  αλλοδαπών προέβησαν την Κυριακή 18 Αυγούστου, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, για κατοχή εγγράφων αμφιβόλου γνησιότητας.

Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Μεστών, του Γραφείου Ασφαλείας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Μεστών Χίου, εντοπίστηκαν έντεκα αλλοδαποί, όταν κατά την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό τον λιμένα Πειραιά, κατείχαν και επέδειξαν αμφιβόλου γνησιότητας ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παραπλάνηση των Αρχών και μετάβασή τους στην ενδοχώρα. 

Επίσης, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Χίου, εντοπίστηκαν ακόμα οκτώ 8 αλλοδαποί, οι οποίοι κατά την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το λιμένα Πειραιά, κατείχαν και επέδειξαν αμφιβόλου γνησιότητας ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παραπλάνηση των Αρχών και μετάβασή τους στην ενδοχώρα. 

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.