Νέο εμβολιαστικό πρόγραμμα σε Ψαρά και Οινούσσες

Ακούστε το ηχιτικό
Τρί, 06/07/2021 - 14:46
Ηχητικό απόσπασμα: 

Νέο εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά του κορωνοϊού, είναι στα σκαριά για τα μικρά νησιά, με τους Δήμους Οινουσσών και Ψαρών να δηλώνουν παρών στο κάλεσμα που απηύθυνε η 2η Υγειονομική Περιφέρεια, έχοντας καταγράψει 40 νέα άτομα προς εμβολιασμό στα Ψαρά και 70 στις Οινούσσες, χωρίς να έχει γνωστοποιηθεί ακόμη η ημερομηνία που θα γίνουν οι εμβολιασμοί.

Στα Ψαρά, όπως είπε ο Δήμαρχος, Κώστας Βρατσάνος, ήδη από το πρώτο και το 2ο πρόγραμμα  εμβολιάστηκαν 270 άτομα μέχρι και τον Μάρτιο, ενώ ακολούθησαν και μεμονωμένοι εμβολιασμοί Ψαριανών στα εμβολιαστικά κέντρα της Χίου.

"Πλησιάζουμε το στόχο του 80 - 85%", ανέφερε ο κος Βρατσάνος, ενώ όπως είπε ο Δήμαρχος των Οινουσσών, Γιώργος Δανιήλ στους 360 του Φεβρουαρίου και Μαρτίου προστέθηκαν και αρκετοί που μετέβησαν στη Χίο. Για το τρέχον πρόγραμμα υπάρχει ενδιαφέρον, που σύμφωνα με τον κο Δανιήλ προέρχεται από άτομα που ήρθαν στο νησί για τις καλοκαιρινές διακοπές τους,  εποχιακά εργαζόμενους, αλλά και εφηβους άνω των 15 ετών.

Οι εμβολιασμοί, όπως σημείωσαν οι δήμαρχοι, δημιουργούν ένα αίσθημα ελευθερίας όμως τηρούνται κι όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ώστε να διατηρηθούν στο καθεστώς "covid free".

 

Σχετικά Άρθρα