"Το νέο παραλιακό μέτωπο θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών"

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 21/09/2020 - 13:55

Με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας ο Δήμος Χίου.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι ο σημαντικότερος θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με στόχο τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Περιλαμβάνει δράσεις οι οποίες γίνονται ταυτόχρονα σε πολλούς δήμους της Ευρώπης, από το έτος 2002.

Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2020, είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, η Χίος έχει μείνει δεκαετίες πίσω σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος  ενώ το μεγάλο στοίχημα για την Δημοτική Αρχή είναι η υλοποίηση του έργου για το παραλιακό μετώπιο από Δασκαλόπετρα μέχρι Κοντάρι.

«Ένας μεγάλος στόχος για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας είναι η κατασκευή του παραλιακού μετώπου από Δασκαλόπετρα μέχρι Κοντάρι με ποδηλατόδρομους και  πεζοδρόμια», ανέφερε ο Δήμαρχος Χίου, συμπληρώνοντας ότι το έργο αυτό θα αλλάξει την όψη της Χίου αλλά και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

to_neo_paraliako_metopo_tha_veltiosei_tin_zoi_ton_katoikon

Σχετικά Άρθρα