Νερό από τον Κατράρη στα Μαστιχοχώρια

Δημοπρατήθηκε το διυλιστήριο Μαστιχοχωρίων
Τρί, 06/05/2014 - 10:43

Την υδροδότηση οικισμών του πρώην δήμου Μαστιχοχωρίων με το νερό του Κατράρη επιδιώκει η ΔΕΥΑΧ, όπως προκύπτει από ανακοίνωση του Προέδρου της, Μιχάλη Φυτούση, που γνωστοποιεί ότι την περασμένη Τρίτη δημοπρατήθηκε επιτυχώς στα γραφεία της ΔΕΥΑΧ η κατασκευή ενός ακόμη διυλιστηρίου, το πέμπτο κατά σειρά, κατάντι του φράγματος Κατράρη.
Όπως σημειώνει, στόχος της επιχείρησης είναι «η υδροδότηση του Δήμου Μαστιχοχωρίων με επεξεργασμένο νερό από το φράγμα Κατράρη».
«Το έργο μαζί με τα δίκτυα του», συνεχίζει η ανακοίνωση, «προβλέπεται να τελειώσει τους καλοκαιρινούς μήνες.
Το έργο είναι μια επανάληψη σχεδόν του ήδη πολύ επιτυχημένου διυλιστηρίου Ιωνίας και  ο χρόνος αποπεράτωσης είναι 2 μήνες.
Έτσι το καλοκαίρι και ο Δήμος Μαστιχοχωρίων θα υδροδοτείται με ένα πολύ καλής ποιότητας και ασφαλές νερό.
Το διυλιστήριο εγκαθίσταται στην περιοχή της Στεναχώνης, σε προϋπάρχων κτίριο και η διανομή του νερού θα είναι άμεση γιατί θα χρησιμοποιηθούν τα υπάρχοντα δίκτυα ύδρευσης.
Με τη λειτουργία του παραπάνω έργου λύνεται ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα της Δημοτικής Ενότητας Μαστιχοχωρίων. Επισημαίνουμε ότι η ποσότητα του νερού που θα χρησιμοποιηθεί για την ύδρευση από το παραπάνω φράγμα είναι αυτή που προβλέπεται από την περιβαλλοντική μελέτη.»
 

Σχετικά Άρθρα