Χίος, Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου

Ο "Δρίμακος" και ο Μάρκος Κάβουρας

Κυρ, 18/11/2018 - 08:03

Ξεκίνησε να γράφει παραμύθια, αλλά να που πρόσφατα μας έδωσε και ένα εξαιρετικό ιστορικό μυθιστόρημα, με ένα μυθικό πρόσωπο της χιακής αρχαιότητας. Ο λόγος για τον δάσκαλο Μάρκο Κάβουρα, που ζωντάνεψε στο άψυχο χαρτί τον επαναστάτη δούλο Δρίμαχο, σε μια επιμελημένη έκδοση του «Άλφα Πι». Ο Μάρκος είναι ο προσκεκλημένος στην εκπομπή «Ανθρώπινες Διαδρομές» της «Αλήθεια TV» που μεταδίδεται κάθε Τρίτη στις 7 και στις 11 και σε επανάληψη την Τετάρτη στις 3.  

Σχετικά Άρθρα

Ο αναπληρωτής Δ/ντής του ΑΣΠ Χίου διευκρινίζει ότι το εργοστάσιο μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε ισχύ και το πρόβλημα ξεκίνησε από το δίκτυο
Τετ, 12/12/2018 - 11:33
Ο αυτόνομος σταθμός της ΔΕΗ

Διευκρινίσεις για τις τελευταίες διακοπές στην ηλεκτροδότηση έδωσε πριν λίγο ο αναπληρωτής Δ/ντής στον Αυτόνομο Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικού Ρεύματος στη Χίο, Γιώργος Τσατσαρώνης, αποποιούμενος των όποιων ευθυνών για τις διακοπές που έγιναν το διάστημα από 3 Δεκεμβρίου και έπειτα, με εξαίρεση, όπως είπε, την χθεσινή από τις 5.23 μ.μ. έως και 5.36 μ.μ., που προκλήθηκε από βλάβη σε μια μονάδα του εργοστασίου.

Η συγκεκριμένη διακοπή στην ηλεκτροδότηση έγινε σε 6 μονο γραμμές, είπε ο κ. Τσατσαρώνης ο οποίος επεσήμανε ότι με κανέναν τρόπο δεν συνδέονται οι εργασίες σε ηλεκτρολογικά στοιχεία που γίνονται, εδώ και καιρό, στο εργοστάσιο με τις προηγούμενες ή με τη χθεσινή διακοπή.

Επί της ουσίας έδειξε για τις προηγούμενες διακοπές προς την κατεύθυνση του ΔΕΔΔΗΕ (δηλ. προς τον διαχειριστή του δικτύου).

Τέλος, διευκρίνισε ότι στον ΑΣΠ έχουν υπερεπάρκεια ισχύος για να καλύψουν τις ανάγκες (ακόμα και κατά τη διάρκεια των εργασιών συντήρησης).