Χίος, Σάββατο 11 Ιουλίου

Ο ''Φάρος'' Βαρβασίου και η ''Μικρασιατική''...''παίζουν μπάλα'' μαζί, για κοινωνική προσφορά με δεντροφύτευση!

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 16/02/2020 - 20:52

Με κέφι και ζωντάνια πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου 2020 δεντροφύτευση - αναδάσωση, με κοινή δράση και συμμετοχή του ''Φάρου'' Βαρβασίου και της Ποδοσφαιρικής Ομάδας ''Μικρασιατική'' στην όμορφη εξοχική περιοχή του Κοφινά δίπλα στο ''Λωβοκομείο'' και τα παλαιά σφαγεία στον περιφερειακό δρόμο της πόλεως Χίου από Βοήθεια προς Λατόμι.

Με μεγάλη συμμετοχή εθελοντών, νέων και μεγαλυτέρων,  φυτεύτηκαν πολλά νέα δεντράκια για την αναζωογόνηση της περιοχής, τα οποία τα δύο Μικρασιατικά Σωματεία θα τα φροντίζουν, θα τα ποτίζουν και θα τα επιβλέπουν μέχρι να μεγαλώσουν αρκετά, να σταθεροποιηθούν και να πάρουν τα πάνω τους.

Όπως δήλωσαν η Καίτη Χούλη από το Δ.Σ. του''Φάρου'', ο Κώστας Μπουλαζέρης Πρόεδρος της ''Μικρασιατικής'' και η Ερατώ Μπουλαζέρη Γραμματέας της Ομάδας, η δράση αυτή τους ευχαρίστησε γιατί είχαν την ευκαιρία να χαρούν την Κυριακή τους στη φύση, αλλά και επειδή είναι μια ωφέλιμη κοινωνική προσφορά.

Η ευχαρίστηση ήταν καταφάνερη στα πρόσωπα και τα χαμόγελα όλων των εθελοντών της δεντροφύτευσης και όπως δήλωσαν τα δύο Μικρασιατικά Σωματεία, οι κοινές δράσεις τους για κοινωνική προσφορά σε διάφορους τομείς θα συνεχιστεί και με άλλες επόμενες δραστηριότητες που προγραμματίζονται.

Η κοινή αυτή δράση του Μορφωτικού Συνδέσμου Βαρβασίου Χίου Βιβλιοθήκη ''ο Φάρος'' με την Ποδοσφαιρική Ομάδα ''Μικρασιατική'' υποστηρίχθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου και το Δήμο Χίου και όπως τόνισαν οι εθελοντές της δεντροφύτευσης, μεγάλη ήταν η βοήθεια που τους προσέφερε το Δασαρχείο Χίου και συγκεκριμένα ο υποδιευθυντής του Αποστόλης Φιλιούκας.

Πλάνα από τη δεντροφύτευση και τις συνεντέυξεις των εθελοντών μπορείτε να παρακολουθήσετε στην Αλήθεια TV.

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 11/07/2020 - 15:20

Ανείπωτη θλίψη, όχι μόνο στους οικείους της, αλλά και στην οικογένεια της ΠΕΚΕΒ, προκάλεσε ο αδόκητος θάνατος της επί πολλά χρόνια μέλους της, Αρτέμιδος Καστάνια. Η Ένωση εξέδωσε με αφορμή το θάνατό της το παρακάτω ψήφισμα:

«Σήμερα Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 και ώρα 6 μ.μ. το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Κ.Ε.Β. συνήλθε εις τα γραφεία της Οργανώσεως, μετά από πρόσκληση της προέδρου κας Μαρίας Ισ. Καστάνια, σε έκτακτη συνεδρίαση, μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου, του αγαπητού μέλους αυτής,

 

ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΚΩΝ. ΚΑΣΤΑΝΙΑ

Με την παρουσία όλων των μελών του Δ.Σ. άρχισε η συνεδρίαση.

Η κα πρόεδρος εμφανώς συντετριμμένη αναφέρεται στις αρετές της εκλιπούσης.

Στην ακεραιότητα του χαρακτήρα της, το ήθος αλλά και την αφοσίωσή με την οποία υπηρέτησε την ελληνική παιδεία ως καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας για πολλά χρόνια και φυσικά ως Διευθύντρια του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων.

Άξια μητέρα και σύζυγος. Μαζί με τον πολυαγαπημένο της Αντώνιο Νικολάου (Γυμνασιάρχη Βροντάδου), απέκτησαν δυο αγόρια τον Γεώργιο και τον Κωνσταντίνο, τους οποίους καμάρωσε και περιέβαλε πάντα με ιδιαίτερη αγάπη και στοργή.

Η Άρτεμις Καστάνια εκλεκτό μέλος της Π.Ε.Κ.Ε.Β., βρέθηκε να υπηρετεί με ζήλο τους σκοπούς της Οργανώσεως ως μέλος του Δ.Σ. και ιδιαίτερα ως υπεύθυνη των Πνευματικών - Πολιτιστικών τμημάτων και εκδηλώσεων. Έφορος βιβλιοθήκης και μέλος της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας “Το Βήμα του Βροντάδου”.

Αμέσως μετά, το λόγο έλαβαν τα μέλη του Δ.Σ. τα οποία εξέφρασαν την βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια της Αρτέμιδος Κ. Καστάνια. Αναφέρθηκαν και αυτοί, στην αγάπη της προς την Οργάνωση ως διοικητικό στέλεχος επί προεδρίας Ισιδ. Καστάνια, αλλά και στη μέχρι σήμερα ένθερμη υποστήριξή της και συμμετοχή της στο τμήμα παραδοσιακών χορών της ΠΕΚΕΒ.

Στη συνέχεια το Δ.Σ. αφού άκουσε εισήγηση της προέδρου, ύστερα από διαλογική συζήτηση, ομόφωνα

Α Π ΟΦ Α Σ Ι Ζ Ε Ι

1. Να αναρτηθεί μεσίστιος η σημαία στα γραφεία της οργανώσεως κατά την ημέρα της εκφοράς της μεταστάσης.

2. Η Άρτεμις Κ. Καστάνια να μνημονεύεται στο ετήσιο μνημόσυνο των κατά καιρούς θανόντων, Ευεργετών Δωρητών και μελών του Δ.Σ. της ΠΕΚΕΒ.

3. Να παραστεί το Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία.

4. Να διατεθεί χρηματικό ποσό για τους φιλανθρωπικούς σκοπούς της Οργανώσεως εις μνήμη της.

5. Αντίγραφο του παρόντος να επιδοθεί στην οικογένειά της.

6. Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον τοπικό Τύπο.

 

Μη υπάρχοντος άλλου θέματος προς συζήτηση, η συνεδρίαση λύθηκε και το παρόν υπογράφεται ως έχει.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                                                       

ΜΑΡΙΑ ΙΣ. ΚΑΣΤΑΝΙΑ                    ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΝΝΗΣ                                                                                     

 

ΤΑ ΜΕΛΗ

ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ ΗΡΩ

ΓΚΑΡΜΑΤΗ ΕΥΤΥΧΙΑ

ΓΛΥΚΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΖΑΝΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΩ

ΚΑΛΑΓΚΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΚΟΪΝΑΡΗ ΜΙΤΣΑ

ΚΟΡΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΛΑΜΡΙΝΑΚΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

ΜΑΘΙΟΥΔΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

ΣΑΒΒΑΚΗ ΑΡΤΕΜΙΣ

ΦΑΦΑΛΙΟΥ ΜΑΡΙΑ»