Ο σεισμός ήταν... άσκηση

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 29/03/2022 - 19:58

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο σχολικό συγκρότημα της Βολισσού η άσκηση της Πυροσβεστικής με την κωδική ονομασία «Σεισίχθων 2022».

Σύμφωνα με το σενάριο που υλοποιήθηκε, η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε, μετά από σεισμό, ο οποίος είχε σαν συνέπεια να τραυματιστούν και να εγκλωβιστούν 2 μαθητές.

Μετά την εκκένωση του σχολείου και την τηλεφωνική ειδοποίηση της Πυροσβεστικής για το συμβάν οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο και απεγκλώβισαν τους 2 τραυματίες μαθητές, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη συνέχεια, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο Νοσοκομείο Χίου.

Στην άσκηση, όπως εμημέρωσε ο Διευθυντής του Σχολείου Σωτήρης Παραδείσης, δικές του και οι φωτογραφίες, συμμετείχε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής, η Αστυνομία, το Λιμεναρχείο, η Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, το Νοσοκομείο Χίου, το ΕΚΑΒ, το τοπικό παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού, η εθελοντική ομάδα «Όμικρον», η Κοινότητα Βολισσού και βέβαια οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις «Μιχ. Παπαμαύρος», του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Βολισσού.

Μετά την ολοκλήρωση της άσκησης ο υπεύθυνος για τη διεξαγωγή της από την πλευρά της Πυροσβεστικής κ. Σταύρος Καπελλαρίδης ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της τους εμπλεκόμενους φορείς, οι οποίοι με τη σειρά τους έκαναν τις δικές τους παρατηρήσεις και τοποθετήσεις.

Παρά την επιτυχία της άσκησης το ερώτημα όλων ήταν πόσο μπορεί να κοστίσει στα τυχόν θύματα ενός πραγματικού συμβάντος η μεγάλη απόσταση από την πόλη της Χίου, και η αδυναμία έγκαιρης κάλυψης από την Πυροσβεστική της μεγαλύτερης γεωγραφικά έκτασης του νησιού, αν και είναι δεδομένες οι φιλότιμες προσπάθειες των πυροσβεστών και των άλλων φορέων. Κοινή ήταν η διαπίστωση της αναγκαιότητας για την, χωρίς καθυστερήσεις, ίδρυση ενός Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη Βολισσό.

Σχετικά Άρθρα