Χίος, Σάββατο 30 Μαΐου

Ο... σίφουνας της υπηρεσίας καθαριότητας

Τετ, 16/10/2019 - 17:09

Είναι νωρίς για... ενθουσιασμούς αλλά είναι γεγονός ότι η καλή μέρα φαίνεται από το πρωϊ.

Έτσι έναν δραστήριο Αντιδήμαρχο καθαριότητας της προηγούμενης δημοτικής αρχής διαδέχθηκε ένας... σίφουνας της παρούσας.

Αναφερόμαστε στο δίδυμο Αναγνώστου - Γαϊτάνου, Αντιδήμαρχος καθαριότητας ο ένας, υπηρεσιακός παράγοντας ο δεύτερος, που υπό την καθοδήγηση του Δημάρχου, δίνουν ρέστα στην κυριολεξία.

Τελευταίο... κατόρθωμα η μεταμόρφωση του εξωτερικού χώρου του διατηρητέου, μέχρι να πέσει, ιδιοκτησίας και αυτό του Νοσοκομείου, στην οδό Λιβανού, μετά το "Μαιευτήριο" που επιτέλους καθαρίστηκε.

Το ίδιο γίνεται και σε πολλά σημεία της πόλης αρκεί να βάλουμε όλοι μαζί ένα στοίχημα. Όταν η δημοτική αρχή είναι καλή οι δημότες πρέπει να είναι καλύτεροι.

Ότι καθαρίζεται λοιπόν να μένει καθαρό και να προχωράμε παρακάτω ή μάλλον... παραπάνω.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 29/05/2020 - 18:09

Το έργο αποκάλυψης των μπαβέδων στην αρχή της οδού Ράλλη ξεκίνησε στις 9 Σεπτεμβρίου 2019.

Σίγουρα προηγήθηκαν μελέτες και σίγουρα ο συντονισμός Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και τεχνικών δεν είναι κάτι απλό.

Όλοι βεβαίως περιμένουμε ένα θετικό αποτέλεσμα αφού σιγά – σιγά αποκαλύπτεται αυτό που βλέπουμε αιώνες σε όλες τις Ευρωπαϊκές πόλεις, ότι η κοσμοπολίτικη Χίος ήταν στρωμένη σε πολλά σημεία της με μπαβέδες, που πρέπει όλοι να αποκαλυφθούν, όπως και όλο το ιστορικό κέντρο πρέπει να πεζοδρομηθεί.

Στο μεταξύ όμως και η ζωή της πόλης και της οδού Ράλλη δεν μπορεί να σταματήσει και η ασφάλεια των οδηγών δικύκλων κυρίως, δεν πρέπει να μπαίνει σε κίνδυνο.

Η εικόνα της οδού είναι χαρακτηριστική. Παρά τα… μπαλώματα με άσφαλτο ή το στρώσιμο με χαλίκι άνθρωποι κινδυνεύουν καθημερινά.

Νομίζομε ότι απαιτείται να δοθεί μια ημερομηνία λήξεως της ολοκληρώσεως του έργου, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, γιατί να ξηλωθεί για παράδειγμα όλη ο οδός Ράλλη θα την κλείσουμε την… εικοσαετία!