Όχι στην υποβάθμιση της παιδιατρικής κλινικής

Κατηγορηματικοί ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών και ο εκπρόσωπος του ΣΕΣΝΟΧ
Πέμ, 02/10/2014 - 14:52

Κατηγορηματικοί ως προς την αναγκαιότητα λειτουργίας της παιδιατρικής κλινικής του «Σκυλίτσειου» ήταν με δηλώσεις τους στο Ράδιο «Α», στο περιθώριο της σημερινής 24ωρης πανελλαδικής κινητοποίησης των Νοσοκομειακών, ο Γιάννης Μαλαφής, Πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών Χίου και ο Δημήτρης Κουτσουράκης, μέλος του ΣΕΣΝΟΧ.

Μάλιστα το θέμα της παιδιατρικής είναι ψηλά στην ατζέντα του ΣΙΝΟΧΙ, η νέα διοίκηση του οποίου, μετά τη γενική συνέλευση του συλλόγου, αναμένεται να το θέσει και στην επικείμενη συνάντηση που θα έχει με το Διοικητή του «Σκυλίτσειου», Γιώργο Επιτροπάκη.

«Απ’ ότι φαίνεται δεν υπάρχει βούληση αναβάθμισης», σχολίασε ο κ. Μαλαφής και επισήμανε ότι «εμβαλωματικές λύσεις δεν μπορούν να υπάρχουν» στη συγκεκριμένη περίπτωση, λέγοντας ότι θα πρέπει η κλινική, που κινδυνεύει σε ένα μήνα να μείνει με μια γιατρό (λήγει η θητεία της επικουρικής), να στελεχωθεί με μόνιμους γιατρούς.

Ο Πρόεδρος του ΣΙΝΟΧΙ απέρριψε επίσης λύσεις του τύπου ένταξης της παιδιατρικής ως επί μέρους τμήμα π.χ. της παθολογικής κλινικής, κάνοντας λόγο για σαφή υποβάθμιση.

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του Δημήτρη Κουτσουράκη, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει κανένα τμήμα στο νοσοκομείο για το θεαθήναι

Ο ίδιος σημείωσε ότι προς το παρόν υπάρχουν – σε προφορικό επίπεδο – καταγεγραμμένες προθέσεις, διαμηνύοντας ότι αν επιχειρηθεί να γίνουν πράξη οι αντιδράσεις θα είναι πολλαπλές.

Αξίζει να αναφερθεί ότι εκτός από την παιδιατρική, έντονος προβληματισμός υπάρχει και για το πρόγραμμα «Ψυχαργώς», που αφορά τους ψυχικά νοσούντες και είναι στον αέρα, ενώ ο κ. Μαλαφής αναφέρθηκε  επίσης στις μονήρεις ειδικότητες, όπως εκείνη του νευρολόγου, λέγοντας ότι επείγει η πρόσληψη μόνιμων και δεν μπορεί το νοσοκομείο να καλύπτεται μόνο τις μισές ημέρες του μήνα, σ’ αυτές τις ειδικότητες, για να καταλήξει με το αυτονόητο ότι «τα κτήρια από μόνα τους δε δουλεύουν».

Σχετικά Άρθρα