Οι ζωές μας μετράνε!

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 08/03/2023 - 13:13

Μεγάλη, για τα δεδομένα της Χίου, είναι η συμμετοχή πολιτών σε κινητοποίηση που οργανώθηκε από το Νομαρχακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ και τη συμμετοχή δεκάδων φορέων της Χίου, φοιτητών αλλά και μαθητών, σήμερα το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία, της οποίας αυτήν την ώρα ακολουθεί πορεία στο λιμάνι.

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες οι συμμετέχοντες εκτός της θλίψης τους εξέφρασαν και την οργή τους για την έλλειψη μέτρων ασφάλειας που στοίχισε τη ζωή στους επιβαίνοντες στα τρένα που συγκρούστηκαν την προπερασμένη Τρίτη στα Τέμπη.

Με κοινή απαίτηση την απόδοση ευθυνών και κεντρικό σύνθημα όχι άλλοι νεκροί από ελλιπή μέτρα ασφαλείας και μπροστάρη τη νέα γενιά, εκατοντάδες πολίτες κάθε ηλικίας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα φορέων και ένωσαν τις φωνές τους ζητώντας δικαίωση.

Σημειώνεται ότι κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απηύθυναν φορείς όπως ο Εμπορικός Σύλλογος, το ΣΕΣΝΟΧ, το Εργατικό Κέντρο, ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, η ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Δασκάλων, οι συνταξιούχοι ΝΑΤ, η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ, η Ένωση Λογιστών κ.α.

Ανάμεσα στους ομιλητές και εκπρόσωπος των φοιτητών που διαμένουν στις Εστίες, οι οποίοι σήμερα πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο κτήριο της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης, όπως και μαθήτρια από το 1ο ΕΠΑΛ Χίου.

Μετά την συγκέντρωση ακολούθησε πορεία, στην προκυμαία και την Απλωταριά, που να σημειωθεί ότι είχε κλειστά καταστήματα, με τους νέους να τονίζουν ότι η σημερινή διαμαρτυρία  ήταν μόνο η αρχή.

 

 

 

 

dikaiosyni_kai_allagi_zitisan_mathites_-_foitites_-_polites

Σχετικά Άρθρα