Οικονομική Επιτροπή: "Άστεγο" το Δημοτικό Υπνωτήριο - Ημιτελές το 7ο Νηπιαγωγείο Χίου

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 04/12/2023 - 14:12

Την τροποποίηση των όρων μίσθωσης για το Δημοτικό Υπνωτήριο και ειδικότερα αυτούς που αφορούν τα απαιτούμενά τετραγωνικά μέτρα, αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή στην σημερινή της συνεδρίαση, καθώς και ο τρίτος διαγωνισμός έχει αποβεί άγονος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κώστα Βεργίνα αυτός είναι ο μοναδικός ενδεχομένως τρόπος να βρει χώρος για την δημιουργία του Δημοτικού υπνωτηρίου, με το έργο να είναι ήδη προ ενταγμένο στο ΕΣΠΑ.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε η εξουσιοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Χίου προκειμένου να παραστεί στην δικαστική διαμάχη που έχει ξεσπάσει με τον ανάδοχο του έργου «Ανέγερση 7ου νηπιαγωγείο Χίου», που έχει ξεκινήσει από την Δημοτική Αρχή Βουρνού.

Για το συγκεκριμένο θέμα ο Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι συνεχείς παρατάσεις που ζητούσε η εταιρεία έχουν δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην ολοκλήρωση του έργου, με τον Δήμο Χίου να ζητά να κηρυχθεί έκπτωτος.

Ο κ. Ξενάκης τόνισε ότι η χρηματοδότηση του έργου δεν επαρκεί πλέον και ο Δήμος Χίου είναι υποχρεωμένος να καταβάλει το υπόλοιπο ποσό για να ολοκληρωθεί, ενώ ο ανάδοχος δεν δέχεται την απόφαση του Δήμου Χίου και καταφεύγει στα δικαστήρια.

 

tropopoiisi_oron_gia_to_dimotiko_ypnotirio

Σχετικά Άρθρα