Χίος, Τετάρτη 12 Αυγούστου

Ο...κορωνοϊός καθυστέρησε τον σχεδιασμό για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 25/06/2020 - 15:24

Η πανδημία του κορωνοϊού, και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της διασποράς, αποτελούν σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, την αιτία που ακόμη ο Δήμος Χίου δεν έχει προγραμματίσει καλοκαιρινές εκδηλώσεις.

«Προετοιμαζόμαστε για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε Ιούλιο και Αύγουστο» τόνισε ο κ. Κάρμαντζης συμπληρώνοντας ότι «όσο και να έχουμε ξεθαρρέψει ο κορωνοϊός  είναι εδώ».

Παράλληλα ο δήμαρχος Χίου επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αιτήματα από πολιτιστικά σωματεία για τη πραγματοποίηση εκδηλώσεων, ενώ άγνωστο είναι το τι θα γίνει με Ομήρειο και Καστρομηνά.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 12/08/2020 - 11:10

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι μόνη της απέναντι στην Τουρκία, κατέθεσε ο δημοσιογράφος –συγγραφέας Κώστας Μαρδάς στο «Ράδιο Αλήθεια» σχολιάζοντας τις εξελίξεις.

Ο κ Μαρδάς τόνισε ότι «τώρα μετράμε τους φίλους μας», υπογραμμίζοντας ότι μέχρι στιγμής η Ε.Ε έχει σταθεί ρητορικά δίπλα μας, ενώ αναφορικά με την στάση της Γερμανίας , που έχει και την προεδρία της Ε.Ε αυτή την περίοδο, την χαρακτήρισε ως «διαμεσολαβήτρια χώρα».

«Εκτιμώ ότι δεν έχουμε συμμάχους που θα σταθούν δίπλα μας σε μια πιο δυναμική στάση. Είμαστε μόνοι μας» τόνισε ο κ Μαρδάς.

«Είναι ολοφάνερο ότι ο Ερντογάν έχει κακιώσει, μετά την υπογραφή με την Αίγυπτο για την ΑΟΖ και θέλει να μας σύρει σε διάλογο», είπε ο κ. Μαρδάς συμπληρώνοντας ότι «η μοναδική χώρα που μπορεί να σταματήσει τον Ερντογάν είναι οι Η.Π.Α».

«Η επομένη κίνηση που πρέπει να κάνει η Ελλάδα είναι να απευθυνθεί προς της ΗΠΑ, καθώς, ως χώρα του ΝΑΤΟ, είμαστε υπό την Αμερικανική κηδεμονία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την στάση της Ελλάδας, ο κ. Μαρδάς εκτιμά ότι «πάμε καλά, αρκεί να αποφύγουμε τους παρορμητισμούς», ενώ δεν παράλειψε να αναφερθεί  και στην Κύπρο λέγοντας ότι « Η Κύπρος με τις ενέργειες για χάραξη ΑΟΖ μετέφερε την ένταση από την Πάφο στο Καστελόριζο».