Χίος, Κυριακή 26 Μαΐου

Οκτώβρης αναχωρήσεων, αλλά...

Παρ, 19/10/2018 - 09:56

Θετικό, μέχρι στιγμής, το ισοζύγιο αναχωρούντων προσφύγων προς την ενδοχώρα, σε σχέση με τους εισερχόμενους παρανόμως, από την 1η Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, όμως ο υπερπληθυσμός στην ΒΙΑΛ παραμένει, φτάνοντας - σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία - τα 2.275 άτομα (συνολικά στο νησί διαμένουν 2.522)

Από τη Χίο προς την ενδοχώρα από 1η Οκτώβρη έχουν αναχωρήσει 415 άτομα, έναντι 286 εισερχομένων προσφύγων - μεταναστών. 

Αρκετοί πάντως - συγκεκριμένα 143 άτομα-  έφυγαν αυτή την εβδομάδα (όλως τυχαίως είχαμε το δημοτικό συμβούλιο με την παρουσία του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής), σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου Χίου.

Συνημμένα αρχεία:

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 24/05/2019 - 18:23

Η Διοίκηση του Γ.Ν. Χίου ανακοινώνει τη δημιουργία Διαβητολογικού γραφείου ενημέρωσης και εκπαίδευσης που σκοπό έχει την πρόσληψη, την αντιμετώπιση και τη ρύθμιση της  «γλυκιάς νόσου» του διαβήτη.

Το Διαβητολογικό Γραφείο Εκπαίδευσης απευθύνεται σ’ όλους τους τύπους διαβήτη τύπου 1, τύπου 2, διαβήτη κύησης τόσο στους ίδιους τους διαβητικούς όσο και στο περιβάλλον τους, το οικογενειακό, σχολικό, φιλικό, επαγγελματικό.

Η ενημέρωση θα περιλαμβάνει εκπαίδευση στη διατροφή, στη σωματική άσκηση, στη θεραπευτική αγωγή, πώς να κάνει κάποιος την ινσουλίνη του και να ενημερωθεί σε κάθε νέα εφαρμογή της τεχνολογίας και εξέλιξης.

Η άρτια εκπαίδευση που θα παρασχεθεί στον ενδιαφερόμενο θα αποτελέσει πυλώνα υποστήριξης θεραπευτικά και έχοντας την πλήρη γνώση θα προσαρμόσει τη ζωή του μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια και δεν θα περιορίσει καμία δραστηριότητα του.

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιείται από 1/6/2019 και για κάθε Τρίτη από εξειδικευμένη Νοσηλεύτρια με την εποπτεία Διευθυντή Παθολόγου.

Η εκπαίδευση θα διαρκεί περίπου στα 45 λεπτά και τα ραντεβού θα κλείνονται μέσω της γραμματείας των εξωτερικών ιατρείων.

Κύριο μέλημα μας η αναβάθμιση των παροχών υγείας και η εξασφάλιση της σιγουριάς σε χρόνια νοσήματα όπως είναι ο διαβήτης, καθώς και η μείωση των μετακινήσεων των ενδιαφερόμενων από τον τόπο τους στα μεγάλα αστικά κέντρα, για την εκπαίδευση και την ενημέρωση.