Χίος, Τρίτη 14 Ιουλίου

Ολο και πιό κοντά στην λειτουργία σχολής Σωστικών στις Οινούσσες

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 31/01/2019 - 13:32

Βήμα- βήμα προχωρά η δημιουργία σχόλης Σωστικών στις Οινούσσες, καθώς το πρωί της Πέμπτης εγκρίθηκε από την Λιμενική Επιτροπή το αίτημα της aκαδημίας για την τοποθέτηση σωστικών λεμβών και του απαιτούμενου εξοπλισμού στο χώρο του λιμανιού, προκειμένου να υπάρχει ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός για τη λειτουργία της σχολής.

Να θυμίσουμε ότι για την σχολή Σωστικών Μέσων έχει ήδη παραχωρηθεί ακίνητο από τον Δήμο Οινουσσών.

Η σχολή Σωστικών στις Οινούσσες, που αποτελεί ένα πάγιο αίτημα της ναυτικής κοινότητας της Χίου, θα είναι η τρίτη  που θα λειτουργεί στην Ελλάδα, μετά τον Ασπρόπυργο και την Μηχανιώνα, ενώ θα βοηθήσει σημαντικά τόσο τους χιώτες ναυτικούς αλλά και τους σπουδαστές των ΑΕΝ, στην απόκτηση βεβαίωσης σωστικών μέσων χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψουν εκτός Χίου.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 14/07/2020 - 18:01

Δεν ξέρουμε τι θέλει να πεί ο Δήμος με το παρακάτω δελτίο τύπου, που μας έστειλε, εκτός από το επαναβεβαιώσει την παροιμία "πονάει δόντι κόβει κεφάλι".

Ότι επικινδυνότητα και να υπάρχει οι δρόμοι δεν κόβονται.

Τρία χρόνια έχουν κόψει δρόμο προς τα Οθωμανικά Λουτρά!

16 μήνες έχουν κόψει την Ευστρ. Αργέντη!

Ένα χρόνο σχεδόν ανέχονται την παρανομία του Νοσοκομείου να έχει κόψει τμήμα της Μιχ. Λιβανού έξω από το παλιό Μαιευτήριο!

Ας βρούν άλλη τεχνική λύση, οι δρόμοι δεν κόβονται.

Ακολουθεί το έγγραφο που προσπαθεί να διακιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το από 26/06/2020, αρ.πρωτ.ΥΠΠΟ/ΓΔΑΜΤΕ/ΥΝΜΤΕΒΑ/210534/25614/1001 έγγραφο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων, σχετικά με την επικινδυνότητα ετοιμόρροπου κτίσματος στην οδό Αννας  Κομνηνής 3 στο Φρούριο Χίου, η Δ/νση Τ.Υ.Δ.Χίου προχώρησε στην απαγόρευση της διέλευσης οχημάτων ,προς αποφυγή πρόκλησης ατυχημάτων σε περιοίκους και πεζούς.

Το παρόν έγγραφο έχει κοινοποιηθεί και στον ιδιοκτήτη, ο οποίος καλείται για την άμεση λήψη μέτρων προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα.