Όλοι Mαζί Μπορούμε και για τον καθαρισμό των χωραφιών

Να αναλάβουν πρωτοβουλία οι Πρόεδροι των χωριών προτρέπει ο Διοικητής της Πυροσβεστικής, εν' οψει αντιπυρικής περιόδου
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 28/04/2020 - 15:28

 

Η είσοδος στην αντιπυρική περίοδο από την Παρασκευή 1η Μαϊου σηματοδοτεί την εφαρμογή απαγορευτικών μέτρων για την καύση χόρτων κ.λ.π. στην ύπαιθρο, με το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, Γιάννη Βουράκη και τον Υποδιοικητή της υπηρεσίας, Σταύρο Καπελαρίδη να επισημαίνουν πόσο σημαντική είναι η συνεργασία των πολιτών για να αποφευχθεί η εκδήλωση πυρκαγιών.

Ο κος Βουράκης ωστόσο εστίασε και στο πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι προς την ίδια κατεύθυνση η αυτοοργάνωση των τοπικών κοινωνιών, με μπροστάρηδες τους προέδρους των χωριών που μπορούν να ενεργοποιήσουν τον κόσμο τους ώστε  γύρω από τους οικισμούς να καθαρίσουν εθελοντικά ακόμη και χωράφια γειτόνων που λείπουν ή δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους, συνεργαζόμενοι σε ομάδες για να επιτευχθεί σε τελική ανάλυση το κοινό καλό.

Απαντώντας στο υπαρκτό φέτος πρόβλημα, λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων των πολιτών, που αφορά στον μη καθαρισμό των αγρών και της καύσης των χόρτων, πριν την έναρξη της αντιπυρικής, τόνισε ότι σε πρώτη φάση προέχει το καθάρισμα των χωραφιών και από εκεί και πέρα θα δοθούν οδηγίες για το τι πρέπει να γίνει. Το πιο απλό που μπορεί να κάνει ο ιδιοκτήτες, όπως είπε, είναι ή να αφήσουν τα χόρτα, κλαδιά κ.λ.π.  σε μια άκρη του χωραφιού, ρίχνοντας χώμα.

Να σημειωθεί ότι στους στόχους της πυροσβεστικής, όπως είπε ο κος Καπελαρίδης, είναι μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, ναγίνου ν ενημερώσεις των κατοίκων στα χωριά.

mpainoyme_stin_antipyriki_periodo_me_adeiodotimenes_kayseis_kai_katharismoys_agron

Σχετικά Άρθρα