Χίος, Τετάρτη 20 Νοεμβρίου

"Όλοι μαζί μπορούμε" σε μία ακόμη δενδροφύτευση

ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΚΡΥΟ, ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΟΝΗΣ ΧΙΟΥ
Δείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 12/02/2017 - 12:29

Αρκετά επιτυχημένη ήταν μία ακόμη δενδροφύτευση που διοργάνωσε η πρωτοβουλία "Όλοι μαζί μπορούμε" του ΣΚΑΪ σε συνεργασία με πλήθος τοπικών φορέων -Περιφέρεια, Δήμος Χίου, Δ/νση Δασών Χίου, εθελοντικές ομάδες, η Φιλοδασική Ένωση Χίου, τα παιδιά της "Κιβωτού του Αιγαίου", οι Πρόσκοποι- στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Μονής Χίου.

Από τις 10 το πρωί της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου 2017 βρέθηκαν στο χώρο -που πριν ένα χρόνο είχε δημιουργηθεί ένας δασικός πυρήνας στη μνήμη του δημοσιογράφου Σταμάτη Ασημένιου- πλήθος επώνυμων και ανώνυμων πολιτών που θέλησαν να συνεχίσουν την προσπάθεια είτε φυτεύοντας νέα δενδρύλλια είτε φροντίζοντας τα ήδη φυτεμένα, προκειμένου να πρασινίσει σταδικά μία περιοχή που έχει, δυστυχώς, καεί επανειλημμένα και είναι δύσκολη η φυσική αναδάσωσή της.

Εθελοντικές ομάδες του νησιού, Πρόσκοποι κάθε ηλικίας, στρατιώτες, σύλλογοι αλλά και απλός κόσμος έδωσαν το παρών, παρά τον ισχυρό βοριά και το κρύο που επικρατούσε. Στο χώρο της δενδροφύτευσης βρέθηκαν ακόμη ο βουλευτής Χίου της Ν.Δ., Νότης Μηταράκης, η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου με πολλούς περιφερειακούς συμβούλους, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Βιβή Ποταμούση, καθώς και μία ομάδα μεταναστών που συνόδευαν μέλη της NRC (Norwegian Refugee Council) και που θέλησαν έστι με έμπρακτο τρόπο να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους και το ευχαριστώ τους στον τόπο που τους φιλοξενεί.

Η προσπάθεια συνεχίζεται και θα ακολουθήσουν δράσεις και το επόμενο διάστημα, αφού τα μικρά δεντράκια θα χρειάζονται τη φροντίδα μας για αρκετό διάστημα μέχρι να μπορέσουν να συνεχίσουν να μεγαλώνουν μόνα τους, προσφέροντάς μας όλα τα οφέλη τους.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 20/11/2019 - 10:59
To TEDx έφτασε στη Χίο!

Λίγες ημέρες μας χωρίζουν από το πρώτο TEDxChios.

Το πρώτο TEDxChios, με θέμα «Απόπλους», έρχεται την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 09:30, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου.

Η λέξη «Απόπλους» σηματοδοτεί την αρχή του πρώτου TEDxChios και έχει συμβολική σημασία για τη Χίο, καθώς είναι συνυφασμένη με τη ναυτιλία που αποτελεί παράδοση για τη χιώτικη κοινωνία. Ωστόσο, η λέξη αυτή έχει πολλές έννοιες και μπορεί να γίνει αντιληπτή με διαφορετικό τρόπο από τον καθένα.

Η εθελοντική ομάδα TEDxChios, σας παρουσιάζει 12 ομιλητές, 11 ομιλίες, 4 καλλιτεχνικά δρώμενα, 3 εργαστήρια, αποκλειστικά δημιουργημένα για την εκδήλωση και επισημαίνει:

«Το TEDxChios αποτελεί μια ημερίδα ομιλιών, εργαστηρίων  και δρώμενων με θέματα που καλύπτουν διάφορες πτυχές της καθημερινότητάς μας. Αναζητούμε μια διαφορετική οπτική σε τομείς όπως η επιστήμη, η τέχνη, ο πολιτισμός και άλλους, με στόχο την πρόκληση δημιουργικής συζήτησης και τη μετάδοση ενός αισιόδοξου μηνύματος.

Ελάτε λοιπόν να «αποπλεύσουμε» μαζί, σε ένα ταξίδι που προβλέπεται συναρπαστικό!

Μην ξεχάσετε να κλείσετε το εισιτήριό σας!

 

Σας περιμένουμε!

Η ομάδα

TEDxChios

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ώρα προσέλευσης: 9:30-10:30

Ώρα έναρξης: 11:00

Ώρα λήξης: 18:45

Προπώληση εισιτηρίου: 15 ευρώ (περιλαμβάνεται ελαφρύ γεύμα και καφές)

Ημέρα εκδήλωσης: 18 ευρώ

Σημεία προπώλησης: ηλεκτρονικά στο site: tedxchios.gr, βιβλιοπωλείο “Πυξίδα” και HUT DIY cafe.»