Χίος, Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου

Oμαλά η εκλογική διαδικασία

Δείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 26/05/2019 - 13:04

Ομαλότητα αλλά και αναμονές στις ουρές,  ήταν το κοινό χαρακτηριστικό που καταγράφηκε στα  μεγάλα εκλογικά κέντρα της πόλης σήμερα το πρωί.

Ο διαχωρισμός σε Α(ευρωεκλογές-περιφερειακές) και Β ( δημοτικές – τοπικές)  τμήματα μπορεί να διευκόλυνε την κατάσταση   άλλα  παράλληλα οδήγησε πολλούς ψηφοφόρους να επιλέξουν  να ψηφίσουν μόνο σε ένα τμήμα.

Σύμφωνα με όσα μας είπαν τόσο δικαστικοί αντιπρόσωποι όσο και οι ίδιοι οι πολίτες  κάποιοι από αυτούς επέλεξαν μια μόνο αναμονή μιας και  οι διαφορετικοί εκλογικοί κατάλογοι επέτρεπαν αυτή την διαδικασία.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 12/12/2019 - 16:22

Η Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του  Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), λαμβάνοντας υπόψη τη ήδη δυσχερή θέση που έχουν έρθει τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, με την ραγδαία αύξηση της ροής των προσφύγων/μεταναστών, εκ των οποίων εκτιμά ότι  ένα ελάχιστο ποσοστό είναι πραγματικά πρόσφυγες,  κατέθεσε ψήφισμα με το οποίο επισημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει μία και μόνο δομή καταγραφής κι αυτή μικρή.

Αναλυτικά σημειώνει:

 

  • Τα νησιά μας δεν μπορούν να σηκώσουν άλλο βάρος. Τα νησιά μας δέχονται το βάρος της υποδοχής, δεν μπορούν να δέχονται και το βάρος της φιλοξενίας, είτε μεταναστών είτε προσφύγων.

-     Όχι στις υφιστάμενες δομές – hot spot, αλλά μόνο σε μικρές δομές  πρώτης υποδοχής, καταγραφής και  ταυτοποίησης, κατόπιν σωστής χωροθέτησης.

-     Η Ελληνική Κυβέρνηση να υλοποιήσει ένα πραγματικά αποτελεσματικό χρονοδιάγραμμα άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών μας.

-     Αποτελεσματικότερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας, με σκοπό τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών.

-     Έλεγχος των Μ.Κ.Ο.

-     Τα αντισταθμιστικά μέτρα για τα 10 ακριτικά νησιά μας, να μην σχετίζονται με το μεταναστευτικό.