Χίος, Τετάρτη 29 Ιανουαρίου

"Όμορφη και παράξενη πατρίδα" στη Συκιάδα

Δείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 02/11/2019 - 08:38

Σήμερα μετά τα δελτία ειδήσεων και την Κυριακή στις 5.00 μ.μ. στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV θα μεταδοθεί σε επανάληψη στην εκπομπή "Όμορφη και παράξενη πατρίδα" το αφιέρωμα στην Συκιάδα.

Η Συκιάδα, των 300 περίπου κατοίκων είναι χτισμένη πάνω σ' ένα σχεδόν άγονο ύψωμα σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από την πόλη.

Οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού είναι ναυτικοί. Στο δημοτικό διαμέρισμα της Συκιάδας ανήκει ο παραλιακός οικισμός "Παντουκιός" στον ομώνυμο κόλπο, ένα ήσυχο λιμανάκι, αλιευτικό καταφύγιο.

Το φυσικό τοπίο προσφέρει στον επισκέπτη απίστευτη ησυχία και γαλήνη.

Επίσης στην Συκιάδα ανήκει η τοποθεσία "Αγιος Ιωάννης Θόλος" και η παραλία του Αγίου Ισίδωρου.

Στην σημερινή εκπομπή προβάλλεται ο αστικός ιστός του χωριού.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 29/01/2020 - 11:17

 

"Όργωσε για χρόνια τις θάλασσες ο καπετάν Δημοσθένης Τριαντάφυλλος, δημιούργησε μια όμορφη οικογένεια και έφυγε για το ταξίδι χωρίς επιστροφή, αφήνοντας πίσω του ένα καλό όνομα και ευχάριστες αναμνήσεις σε όσους τον γνώρισαν από κοντά", αναφέρει στο ψήφισμα που εξέδωσε ο ΠΕΣΑΕΝ.

"Ο καπετάνιος", συνεχίζει το ψήφισμα, "ήταν μέλος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού και  για ό,τι χρειαζόμασταν ήταν πάντα κοντά μας - ηθικά και οικονομικά- μέσω της εταιρείας στην οποία διετέλεσε αρχιπλοίαρχος.

Στους οικείους του θερμά συλλυπητήρια."