Ομόρφυναν την Πόλη

Πάνω από 400 συμμετροχές στον 5ο γύρο γυναικών
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 17/03/2019 - 18:35

O 5ος κατά σειρά "Αγώνας Γυναικών της Πόλης" πραγματοποιήθηκε στις 11.00 π.μ. την Κυριακή 17 Μαρτίου, με πολύ μεγάλη συμμετοχή γυναικών και μια υπέροχη λιακάδα που ενίσχυσε την καλή διάθεση του κόσμου. Περισσότερες από 400 γυναίκες όλων των ηλικιών, πολλές μάλιστα μαζί με τα παιδιά τους κι άλλες με τα μικρά κορίτσια τους στα καροτσάκια, έτρεξαν χαλαρά ή γρήγορα, ενώ άλλες περπάτησαν με γοργό χαρούμενο παλμό, μια διαδρομή πέντε χιλιομέτρων μέσα στην πόλη.

Τον όμορφο αυτό συμμετοχικό και καθόλου ανταγωνιστικό αγώνα δρόμου, που είναι αποκλειστικά και μόνο για γυναίκες μιας και είναι αφιερωμένος στην 8η Ματρίου, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, διοργάνωσε για μια ακόμη φορά ο "Σύλλογος Αθλητών Υγείας" με συνδιοργανωτές το Δήμο Χίου και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Η εκκίνηση δόθηκε δίπλα στο δημαρχείο με τερματισμό την Πόρτα Ματζόρε του Κάστρου και οι αθλήτριες αφού έκαναν τον κύκλο του κήπου διέσχισαν την Απλωταριά και από το δρόμο της Μητρόπολης βγήκαν στο λιμάνι, με την εποπτεία και τη βοήθεια ανθρώπων του Δήμου, της Τροχαίας, του Λιμενικού και της Αστυνομικής Υπηρεσίας Χίου, που καθοδήγησαν τις γυναίκες δρομείς και διευθέτησαν την κυκλοφορία.

Συνέχισαν από το πεζοδρόμιο μέχρι το ξενοδοχείο Χανδρής και εκεί έκαναν αναστροφή, έτρεξαν πίσω την Προκυμαία μέχρι το Μπούρτζι και τέλος πέρασαν μέσα από το Κάστρο και βγήκαν από την πόρτα Ματζόρε ξανά στην Πλατεία και το Δημαρχείο που ήταν και ο τερματισμός.

Δώθηκαν σε όλες αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα για τη συμμετοχή τους στον αγώνα και το απαραίτητο κέρασμα για να αναπληρώσουν δυνάμεις, εμφιαλωμένα νερά και μπανάνες από το Δήμο Χίου.

Όπως είπαν και στους χαιρετισμούς τους κατά την έναρξη της εκδήλωσης οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του Δήμου που είναι συνδιοργανωτές, καθώς και ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς που χαιρέτισε τις συμμετέχουσες, η διαδρομή αυτή του γύρου γυναικών δεν έχει καθόλου ανταγωνιστικό πνεύμα, αλλά γίνεται σε ολόκληρη την Ελλάδα για να τονώσει τη συμμετοχή των πολιτών στον αθλητισμό και να τονίσει την προσφορά και τη σημασία της γυναίκας σε όλους τους τομείς της ζωής και της κοινωνίας. Αυτή τη φορά η διοργάνωση στη Χίο πραγματοποιήθηκε και για την ενίσχυση της ''Κιβωτού του κόσμου''.

Ο αγώνας της Κυριακής δεν σημείωσε πρώτες, δεύτερες και τρίτες. Οι γυναίκες, μικρές και μεγάλες έτρεξαν όλες μαζί και τερμάτισαν με την ζωηράδα και το κέφι μικρών παιδιών.

Σε όλα τα πρόσωπα τους φίλους και τις οικογένειες που παρακολουθούσαν, άστραφτε η χαρά.

Πρέπει να αναφέρουμε όμως ότι η μικρή Μαρία Σταυριανού (ετών δεκατεσσάρων), έτρεξε σαν σίφουνας και τερμάτισε πρώτη και με πολύ μεγάλη διαφορά. 

Τις οδηγίες από το μεγάφωνο στις αθλήτριες έδινε ο δικός μας, Μανώλης Βερβεράκης και τη μουσική υπόκρουση της εκδήλωσης επιμελήθηκε ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης.

Και οι δύο έδωσαν παλμό, ζωντάνια και κέφι στη διοργάνωση. 

Στις 31 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί άλλος ένας μαραθώνιος αγώνας δρόμου, για το "Σύλλογο Αυτισμού Χίου".

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Δημαρχείο Χίου, απ' όπου και θα παραλάβουν την παραμονή του αγώνα και τις αγωνιστικές τους φανέλες.      

 

Δημήτρης Ζαφείρης

me_ekatontades_symmetohes_i_fetini_diorganosi_toy_chios_running

Σχετικά Άρθρα