"Όσοι αποφασίζουν τα της αγοράς δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα"

«Αυτοπροσώπως» την Πέμπτη στην Αλήθεια ΤV έμπορο Νίκο Χούλη
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 18/01/2021 - 07:48

«Αυτοί που αποφασίζουν για την αγορά δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, εκτός και αν συνειδητά θέλουν να κλείσουν τους μικρούς».

Με αυτό τον κατηγορηματικό τρόπο απαντά την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. στην Αλήθεια ΤV στον Γιάννη Τζούμα, στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως» ο έμπορος και μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Χίου Νίκος Χούλης.

Έτσι κρίνει τα μέρα για τον κορωνοϊό, όσον αφορά το εμπόριο, την ώρα που δειλά – δειλά ανοίγουν τα καταστήματα, θεωρώντας όμως ότι για πολλούς το παρατεταμένο κλείσιμο, θα είναι καθοριστικό για την επιβίωση τους.

Έμπορος από κούνια ο Νίκος Χούλης γεννημένος το 1970 και μεγαλωμένος στην Ατσική, συνέχισε την οικογενειακή παράδοση τεσσάρων γενεών αφού το εμπορικό δαιμόνιο μεταφέρθηκε από τον παππού του, που είχε κατάστημα και στον Τσεσμέ και στην Χίο, προβλέποντας την καταστροφή του 1922.

Ο ίδιος ήθελε να γίνει ναυτικός αλλά ο ναυτικός πατέρας του τον απέτρεψε, οπότε μετά την Βιομηχανική Πειραιά, όπου σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων, άνοιξε το δικό του κατάστημα με γυναικεία και ανδρικά ενδύματα, κατασταλάζοντας στα αντρικά.

Αισιόδοξος από τη φύση του, εραστής της φωτογραφίας, ερωτευμένος με την δουλειά του, βλέπει θετικά τα πράγματα παρά την κρίση της πανδημίας, θεωρώντας ότι πρέπει να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα στήριξης τα οποία προτείνει.

Όσον αφορά τα γενικότερα ζητήματα απεχθάνεται την γκρίνια, βαριέται τα χιλιοειπωμένα, θεωρεί ότι η Χίος κρατιέται γερά με την ναυτιλία και την μαστίχα, θεωρεί τον τουρισμό στο νησί, το πιο σύντομο ανέκδοτο και θεωρεί επίσης πως οι αιρετοί του νησιού, διεκπεραιώνουν την καθημερινότητα.

Επίσης δηλώνει υπέρμαχος της προσωπικής πρωτοβουλίας, δηλώνοντας υπερήφανος για κάτι απλό, ότι καταφέρνει με τον γείτονα του Νίκο Αυγουστάκη, να διατηρούν την οδό των καταστημάτων τους πεντακάθαρη χωρίς να επιβαρύνουν την Δημοτική υπηρεσία καθαριότητας.

aytoprosopos_me_ton_niko_hoyli

Σχετικά Άρθρα