Χίος, Τετάρτη 5 Αυγούστου

Παναγιώτης Τσολάκης : Άνδρες των ΜΑΤ με χτυπούσαν χωρίς αιτία

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 27/02/2020 - 10:47

Ο 44χρονος Παναγιώτης Τσολάκης, πατέρας δύο παιδιών, 5,5 ετών το πρώτο και βρέφος ενός μηνός το δεύτερο, την Τρίτη το πρωί, ξεκίνησε, όπως κάθε μέρα, από το σπίτι του στον Άγιο Μακάριο Βροντάδου,  για να πάει στη δουλειά του. Εργάζεται συντηρητής στην "Κιβωτό του Αιγαίου" στο Αίπος. Ήταν η πρώτη μέρα μετά την άφιξη των ΜΑΤ στο νησί και ξαφνικά βρέθηκε μπροστά στο πρώτο μπλόκο που είχαν στήσει οι δυνάμεις καταστολής, στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Μακαρίου. Αφησε στην άκρη το μηχανάκι, κατέβηκε, έπιασε κουβέντα με μια κοπέλα και πήγε να ανάψει τσιγάρο. Ξαφνικά, όπως λέει στην "Αλήθεια", δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από άνδρα των ΜΑΤ. Δεν κατάλαβε ούτε πως βρέθηκε στο έδαφος, δεχόμενος χτυπήματα στο πρόσωπο και σε διάφορα σημεία του σώματος.

"Δεν μπορούσα να πάρω ανάσα. Δέχθηκα απρόκλητη και ωμή βία", μας είπε περιγράφοντας τα όσα πρωτόγνωρα έζησε. "Με συνέλαβαν και με οδήγησαν στην Αστυνομία, χωρίς να ξέρω το λόγο", συνέχισε ο Παναγιώτης Τσολάκης, που μετά τις διαμαρτυρίες των συγγενών του οδηγήθηκε από την αστυνομία στο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι του είχαν σπάσει τη μύτη, είχε θλαστικά τραύματα στο σώμα, το μάτι του ήταν  χτυπημένο και αυτό, με τα σημάδια εμφανή ακόμη και σήμερα, δύο ημέρες μετά.

Τα όσα έζησε δύσκολο να περιγραφούν, τα είδαν με τα μάτια τους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης. ο δημοτικός σύμβουλος, Μάρκος Σκούφαλος και ο περιφερειακός σύμβουλος, Παντελής Μπουρνιάς, με τον πρώτο μάλιστα να τα καταγγέλλει λίγη λεπτά  αργότερα και από το Ράδιο Αλήθεια, λέγοντας ότι και εκείνος προπηλακίστηκε από τα ΜΑΤ.

Ο κος Τσολάκης αναμένεται να κινηθεί νομικά.

 

mat_se_aipos_epeisodia_25_02_20

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 05/08/2020 - 14:05

Το αθλητικό σωματείο ΑμεΑ «Ίωνες», υποδέχτηκε  στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης  και ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας Γιώργος Πατεριμός , προκειμένου να τους συγχαρούν για τα 22 μετάλλια που έφεραν στην Χίο από την συμμετοχή τους στο  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΟΠΑΠ ΑμεΑ.  

«Είμαστε περήφανοι για σας και είμαστε δίπλα σας», ανέφερε ο κ. Κάρμαντζης τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία όλα τα θέματα που σχετίζονται με τα άτομα με ειδικές ικανότητες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Συγχαρητήρια σε όλους όσους αγωνίστηκαν έδωσε η πρόεδρος του σωματείου Μαρκέλλα Αγιασμάτη που τόνισε ότι παρόλο που δεν έγιναν πολλές  προπονήσεις οι αθλητές πήγαν πολύ καλά ενώ η  μειωμένη συμμετοχή  σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά οφείλονταν στις ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας.

Παράλληλα η πρόεδρος των «Ιώνων» ζήτησε από τον δήμαρχο έμπρακτη στήριξη στα ταξίδια που έχει προγραμματίσει το σωματείο προκείμενου να συμμετέχει  σε αγώνες με τους Σταμάτη Κάρμαντζη και Γιώργο Πατεριμό να υπόσχονται ότι θα είναι δίπλα τους.

Αληθινά-πάνω-αρχική

Πολιτική-πάνω-αρχική

Κοινωνία-πάνω-αρχική

Κοινωνία-κάτω-αρχική

Οικονομία-πάνω-αρχική

Φωτογραφία ημέρας-πάνω-αρχική

Φωτογραφία ημέρας-κάτω-αρχική

Πολιτισμός-πάνω-αρχική

Αθλητισμός-πάνω-αρχική

Απόψεις-πάνω-αρχική

Παιδεία-πάνω-αρχική

Τεχνολογία-πάνω-αρχική

Ομογένεια πάνω αρχική

Όμορφη πατρίδα πάνω αρχική