Παναιγιακή κινητοποίηση για την Υγεία και το Προσφυγικό-μεταναστευτικό

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 15/10/2019 - 14:07

Με ελάχιστη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η παναιγιακή κινητοποίηση  για την υγεία και το προσφυγικό-μεταναστευτικό που διοργάνωσε ο ΣΕΣΝΟΧ σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ και άλλους φορείς.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του Νοσοκομείου Χίου με τους διοργανωτές να επισημαίνουν για μια ακόμη φορά τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης που υπάρχουν στο «Σκυλίτσειο»  και τις φρούδες , όπως τις χαρακτήρισαν, υποσχέσεις της κυβέρνησης για προσλήψεις στο χώρο της υγείας.

«Η κυβερνητική πολιτική ωθεί τους πολίτες σε ιδιώτες γιατρούς καθώς δεν στελεχώνονται τα δημόσια νοσοκομεία και οι πολίτες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ Γιάννης Λαμπαδοχυτός τονίζοντας τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν γιατροί και νοσηλευτές.

«Είναι σαν να λειτουργούμε μόνιμα με …προσωπικό ασφαλείας», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσουράκης θέλοντας με αυτό τον τρόπο να περιγράψει την κατάσταση αλλά και να δικαιολογήσει την μικρή συμμετοχή εργαζομένων στην κινητοποίηση.

«Οι συνάδελφοι δεν μπορούν να αφήσουν  τις θέσεις τους και να έρθουν μαζί μας να διαμαρτυρηθούν. Σκεφτείτε ότι μπορεί αυτή την στιγμή να βρίσκονται σε ένα χειρουργείο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μόνιμες θέσεις στη υγεία την παιδεία και την πρόνοια και όχι εργαζόμενους με συμβάσεις που όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις  χρησιμοποιούν ζήτησε ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Μάρκος Σκούφαλος που αναφέρθηκε και στις εξελίξεις που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή.

Στο κάλεσμα του ΣΕΣΧΝΟΧ ανταποκρίθηκε και ο Παγχιακός Σύλλογος ΑμεΑ με την Σοφία Μιχάλα να τονίζει ότι όλοι οι πολίτες έπρεπε να βρίσκονται έξω από το νοσοκομείο και να διαμαρτύρονται για την κυβερνητική πολιτική  στο χώρο της υγείας.

Παράλληλα την στήριξη της δημοτικής αρχής στην Παναιγιακή κινητοποίηση μετέφερε ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας Γιώργος Πατεριμός .

 

i_kyvernitiki_politiki_othei_toys_polites_se_idiotes_giatroys

Σχετικά Άρθρα