Πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ για έργα στη Νότια Χίο

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 03/09/2021 - 15:14

Περισσότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ είναι τα χρήματα που έχουν δοθεί την πρώτη διετία της Δημοτικής Αρχής Κάρμαντζη σε έργα στην Νότια Χίου, με στόχο την βελτίωση ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά και την ανάπτυξη της περιοχής.

«Για κάθε έργο που έγινε άξιζε ο αγώνας μας», ανέφερε ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης τονίζοντας ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να κριθεί από τις πράξεις της.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης τόνισε ότι όλα αυτά τα έργα που έγιναν στις Δημοτικές Ενότητες Μαστιχοχωρίων και Ιωνίας ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια ευρώ, έχουν γίνει από χρήματα του Δήμου Χίου.

«Ξέρουμε ότι η περιοχή χρειάζεται κι άλλα έργα και γι' αυτό αναζητούμε πηγές χρηματοδότησης», ανέφερε ο κ. Ξενάκης.

Τα δημοτικά σχολεία Πυργίου και Νενήτων είναι από τα πρώτα σχολικά κτίρια που ολοκληρώνεται η ενεργειακή τους αναβάθμιση με ότι αυτό σημαίνει τόσο για την οικονομία σε θέρμανση όσο και για τις καλύτερες συνθήκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Να σημειώσουμε ότι όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αντιδήμαρχος Νότιας Χίου Ανδρέας Βεργίτσης «σημαντική ήταν η συνεισφορά Φεγγουδάκη στην χρηματοδότηση των δυο προμελετών για τα συγκεκριμένα σχολεία».

«Κόσμημα» για την περιοχή της Βέσσας αποτελεί το εκκλησάκι του Τίμιου Σταυρού που μετά από μια δεκαετία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του με χρηματοδότηση από το κληροδότημα Μαμά και η ανακατασκευή του αποτελούσε ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Μεγάλες είναι και οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, με την σημαντικότερη να γίνεται στους δρόμους προς Καρίντα και Σαλάγωνα, στους οποίους εκτός από βελτιώσεις στο οδόστρωμα τοποθετηθήκαν και στηθαία προσφέροντας περισσότερη ασφάλεια στην διέλευση τους.

Παράλληλα και στο Θολοποτάμι και στον Καταράκτη πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις σε δρόμους επιλύοντας προβλήματα ετών, όπως ανέφεραν οι μηχανικοί.

gia_kathe_ergo_axize_o_agonas_mas

Σχετικά Άρθρα