Πάνω από 500 άτομα στην αφετηρία του ανώμαλου δρόμου στο λιμάνι

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Ράδιο ΑΛΗΘΕΙΑ ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου - Σάμου, Γ. Πετρής
Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 27/01/2023 - 14:37
Περιφερειακός αγώνας ανωμάλου δρόμου στο λιμάνι Χίου

Πάνω από 500 μαθητές, αθλητές αλλά και πολίτες αναμένεται να συμμετάσχουν στο δρόμο σε ανώμαλος έδαφος και δημόσια οδό που οργανώνει η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Χίου - Σάμου στις 5 Φεβρουαρίου στο λιμάνι της Χίου, μιας και όπως είπε σήμερα στο Ράδιο "Α" ο τεχνικός σύμβουλος της Ένωσης, Γιάννης Πετρής, μόνο από τα δημοτικά σχολεία οι συμμετοχές ξεπερνούν τις 300.

Ο αγώνας, επί της ουσίας αποτελεί την πρώτη φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος, το οποίο θα διεξαχθεί στις 5 Μαρτίου 

Ο ανώμαλος δρόμος επανέρχεται τρία χρόνια μετά τις... ανωμαλίες που προκάλεσε στην καθημερινότητά μας -συμπεριλαμβανομένων και των αθλητικών διοργανώσεων- η πανδημία του κορωνοϊού και σε τοπικό επίπεδο διεξάγεται σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Χίου.

Συνολικά περιλαμβάνονται 12 κατηγορίες, αγοριών, κοριτσιών, ανδρών και γυναικών, που θα τρέξουν από 1.000 έως και 9.000 μέτρα και αποτελεί μια γιορτή του αθλητισμού, έχοντας και τα στοιχεία του πρωταθλητισμού, αλλά και του μαζικού αθλητισμού.

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε ο Γιάννης Πετρής γιατί επέλεξαν το λιμάνι για τη διεξαγωγή του ανώμαλου δρόμου, λόγω της αυξημένης δυσκολίας που ενδεχόμενα να προκαλέσουν άσχημες καιρικές συνθήκες, τόνισε ότι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία όσοι κάθονται στις καφετέριες,  από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι που θα τρέχουν οι συμμετέχοντες, να δουν ότι και εκείνοι έχουν αυτή την επιλογή.

Εκείνο που επεσήμανε ιδιαίτερα ο κος Πετρής είναι ότι όσοι πάρουν μέρος -εκτός των αθλητών, που ούτως ή άλλως έχουν δελτίο υγείας- οφείλουν να έχουν εξεταστεί ιατρικώς και να βεβαιώσουν ότι με ευθύνη τους μετέχουν στον αγώνα. 

Σημειώνεται ότι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται μέχρι και την ημέρα του αγώνα.

Σχετικά Άρθρα