Παντελής Μπουγδάνος: «Προσβάσιμο το κεντρικό οδικό δίκτυο»

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις ΦωτογραφίεςΑκούστε το ηχιτικό
Δευ, 18/01/2021 - 14:50
Ηχητικό απόσπασμα: 

 

 

 

H επί διήμερο χιονοπτώσεις και στη Χίο, δημιούργησαν αρκετά προβλήματα, με κύρια εκείνα που είχαν να κάνουν με την βατότητα στο οδικό δίκτυο, κυρίως στη Βόρεια Χίο και τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση, λόγω πτώσεων δέντρων, υπό το βάρος του χιονιού, στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ.

Όπως χθες έτσι και σήμερα 17 συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας, σε συνεργασία με ιδιώτες, επιχειρούσαν σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, με έμφαση στην περιοχή της Βορειοανατολικής Χίου -  Αμάδες, Βίκι, Καμπιά, Φυτά και Σπαρτούντα- όπου το ύψος χιονιού σε κάποια σημεία ξεπέρασε και το 1 μέτρο, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου, Παντελή Μπουγδάνο, ο οποίος μίλησε για πρωτοφανή σε ένταση και διάρκεια καιρικά φαινόμενα τα οποία εκδηλώθηκαν σε μεγάλο τμήμα της Χίου, από τα Καμπόχωρα, όπως είπε χαρακτηριστικά, μέχρι και τα βορειόχωρα.

«Χθες το βράδυ όλοι οι δρόμοι είχαν ανοίξει, αλλά με τη νέα χιονόπτωση, ξεκίνησαν πάλι οι προσπάθειες για να αποκατασταθεί η προσβασιμότητα», ανέφερε.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μόνο από την Περιφερειακή Ενότητα, διατέθηκε μια ποσότητα αλατιού της τάξεως των 50 τόνων, για να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι.

Αυτό ωστόσο δε σημαίνει ότι πρέπει να γίνονται άσκοπες μετακινήσεις, ζήτημα που έθιξε ο κος Μπουγδάνος, λέγοντας ότι οι συμπολίτες πρέπει να κατανοήσουν ότι στην παρούσα φάση πρέπει να τις αποφύγουν, γιατί εκτός των άλλων δυσχεραίνουν το έργο των συνεργείων που επιχειρούν στην περιοχή.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και χθες και σήμερα, επιχείρησαν σε διάφορα σημεία για την αποκατάσταση προβλημάτων ηλεκτροδότησης, δίνοντας το πρωί ρεύμα στο Θολοποτάμι και στους Βαβύλους, καθώς και σε χωριά της Αμανής, ενώ μετά το μεσημέρι, που αποκαταστάθηκε η πρόσβαση, έδωσαν ρεύμα και στη Βορειοδυτική Χίου, σε Αμάδες, Βίκι και Καμπιά.

Για μια ακόμη φορά καθοριστικής σημασίας, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, ήταν και η συνδρομή της Πυροσβεστικής, που κλήθηκε να παρέμβει σε κοπές δέντρων, ώστε να ανοίξουν οι δρόμοι και να επέμβουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των βλαβών, αλλά και για την παροχή υγειονομικού υλικού και βοήθειας σε ασθενείς, όπως είπε στο Ράδιο “Αλήθεια” ο Γιάννης Βουράκης - Διευθυντής της της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου.

 

entyposiaki_ptisi_pano_apo_to_hionismeno_aipos_tis_hioy

Σχετικά Άρθρα