Παρ' ολίγο ναυτική τραγωδία - "Νήσος Σάμος" κατά... ΠΠΛΣ 900 του Λιμενικού

Το βίντεο με τη στιγμή της παρ' ολίγον πρόσκρουσης
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 20/05/2022 - 09:26

Τις τεράστιες ευθύνες του ΥΕΝ, που παρά το γεγονός ότι το Λιμάνι της πόλης της Χίου είναι ακατάλληλο και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ, συνεχίζει να επιτρέπει την πραγματοποίηση σ’ αυτό των κεντρικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων της γραμμής Πειραιά - Χίου - Μυτιλήνης, καταδεικνύει βίντεο ντοκουμέντο, που δίνει σήμερα στην δημοσιότητα η "Αλήθεια" και δείχνει την στιγμή της εισόδου του «Νήσος Σάμος» στο Λιμάνι τα ξημερώματα της Πέμπτης 19/5/22.

Όπως προκύπτει από αυτό, οι δυνατοί άνεμοι και το γεγονός ότι το αβαθές στα 2/3 του Λιμανιού δεν του επιτρέπει ελιγμούς, οδήγησαν το πλοίο πάνω στο ΠΠΛΣ 900 του Λιμενικού Σώματος, που την ίδια ώρα βρίσκονταν προσδεδεμένο στην Προκυμαία στο ύψος των Δικαστηρίων.

Την τελευταία στιγμή στην κυριολεξία, η έγκαιρη αντίδραση στην γέφυρα του «Νήσος Σάμος» και η ρίψη στη θάλασσα των αγκυρών του πλοίου, είχε ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του, πριν πέσει πάνω στο σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Οι Λιμενικοί έσπευσαν αμέσως να το απομακρύνουν ενώ θεωρούν θαύμα πως την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε ένα σοβαρό ναυτικό δυστύχημα.

Σημειώνεται ότι ακριβώς δίπλα στο ΠΠΛΣ 900 βρίσκονταν και το Ναυαγοσωστικό του Λιμενικού Σώματος.

i_stigmi_tis_paroligon_proskroysis_toy_n._samos_me_skafos_toy_ls

Σχετικά Άρθρα