Παραλίγο τραγωδία στην ιχθυοκαλλιέργεια που πνίγηκε ο 58χρονος αλιεργάτης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ "ΡΑΔΙΟ ΑΛΗΘΕΙΑ" ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΤΑΚΗ ΚΟΥΓΙΟΥΛΗ
Ακούστε το ηχιτικό
Παρ, 22/03/2024 - 16:09
Ανετράπη σκάφος με γερανό, εκεί που πνίγηκε ο αιγύπτιος αλιεργάτης
Ηχητικό απόσπασμα: 

Τελικά από τύχη δεν θρηνήσαμε κι άλλα θύματα στην ιχθυοκαλλιέργεια όπου πνίγηκε ένας αιγύπτιος αλιεργάτης την περασμένη Τρίτη 19 Μαρτίου 2024. Όπως δήλωσε την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 στο «Ράδιο Αλήθεια», ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Ιχθυοκαλλιέργειες Χίου, Τάκης Κουγιούλης, 5 με 6 άτομα επέβαιναν σε σκάφος με γερανό, το οποίο επιχείρησε να σηκώσει δίχτυα, προφανώς πιο βαριά από ό,τι μπορούσε, με αποτέλεσμα να ανατραπεί και να πάρει από κάτω στο βυθό τον 58χρονο, ενώ οι άλλοι πρόλαβαν να πηδήξουν στη θάλασσα. Μάλιστα ο χειριστής του γερανού δεν διέθετε άδεια για το συγκεκριμένο μηχάνημα -με αποτέλεσμα τώρα να είναι αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη- κάτι που όμως ήταν γνωστό στην εταιρεία, η οποία με εξώδικα, όπως είπε ο κ. Κουγιούλης, υποχρεώνει εργαζόμενους να κάνουν δουλειές που δεν θα έπρεπε.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι στην ίδια εταιρεία είχε συμβεί κι άλλο ατύχημα πρόσφατα, στο συσκευαστήριό της, όπου κάποιος εργάτης κόντεψε να χάσει το χέρι του.

Ο Πρόεδρος των εργαζομένων έκανε λόγο για 150 εργαζόμενους σήμερα, σε ιχθυοκαλλιέργειες που ανήκουν σε πολυεθνικές ή σε άλλες ελληνικές εταιρείες, με αποτέλεσμα πλέον να μην ξέρουν -σε αντίθεση με το παρελθόν- σε ποιον να απευθυνθούν. Κάποιες, όπως είπε, τηρούν τα βασικά και τα νόμιμα. Άλλες έχουν προβλήματα στα θέματα ασφάλειας των εργαζομένων γι’ αυτό και προτρέπει τους εργαζόμενους να μιλάνε στο Σωματείο και να γίνονται περισσότεροι έλεγχοι από τους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Σχετικά Άρθρα