Ψάχνουν και δεν βρίσκουν εργαζόμενους!

Σε εστίαση, τουρισμό, κατασκευαστικό κλάδο και ιχθυοκαλλιέργειες, σύμφωνα με επιστολή του Επιμελητηρίου Χίου στους Υπουργούς κ.κ. Χατζηδάκη και Γεωργιάδη
Τετ, 07/07/2021 - 15:48

Στοχευμένα μέτρα ζητά από τους υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη το Επιμελητήριο Χίου, το οποίο σε επιστολή του προς τους δύο σημειώνει ότι παρατηρείται αδυναμία εύρεσης προσωπικού σε συγκεκριμένους κλάδους, αναφέροντας ειδικότερα τις ιχθυοκαλλιέργειες, την εστίαση, τον τουρισμό και τον κλάδο των κατασκευών.

Αναλυτικά σημειώνει:

«Το Επιμελητήριο Χίου έχει δεχθεί πληθώρα αναφορών από ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων-μελών του οι οποίες, στην προσπάθεια τους να ανακάμψουν από την πανδημία αντιμετωπίζουν το σημαντικότατο σκόπελο της αδυναμίας προσέλκυσης προσωπικού.

Τόσο επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε παραγωγικούς κλάδους όπως οι ιχθυοκαλλιέργειες, όσο και άλλες που ανήκουν στο χώρο των κατασκευών αλλά και των υπηρεσιών (εστίαση, τουρισμός) αντιμετωπίζουν σημαντική δυσκολία κατά τη διαδικασία αναζήτησης ανθρώπινου δυναμικού.

Εκτιμούμε ότι τα διάφορα επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης που υλοποιούνται κυρίως από τους ΟΤΑ αλλά ενδεχομένως και η περιστασιακή αδήλωτη εργασία ανάσχεσαν την ανάγκη για εργασία κατά την παρούσα χρονική περίοδο.

Δεδομένου ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα θα οδηγήσει με ασφάλεια σε απώλεια οικονομικών πόρων για τις τοπικές επιχειρήσεις ζητούμε να αναληφθούν στοχευμένες πρωτοβουλίες, ώστε να καταστεί ελκυστικότερη η απασχόληση και να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό το συγκεκριμένο πρόβλημα, καθώς κυρίως στις νησιωτικές περιοχές η αδυναμία εύρεσης εργαζομένων είναι ιδιαίτερα δύσκολο αλλά και πολυέξοδο να αντιμετωπισθεί».

 

Σχετικά Άρθρα