Παρέλαση 11ης: Με μάσκα και με 40άρια τμήματα από τα σχολεία και 15άρια από τους συλλόγους

Το πλήρες πλαίσιο της απόφασης, με περιορισμούς και στην κατάθεση στεφάνων
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 09/11/2021 - 14:39

Από το γραφείο Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου γνωστοποιήθηκε αναλυτικά το πλαίσιο της απόφασης που πάρθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του πολιτικού οργάνου πολιτικής προστασίας, με διευρυμένη σύνθεση, για τις επετειακές εκδηλώσεις των Ελευθερίων της Χίου.

Εκτός από τη χρήση μάσκας και την τήρηση αποστάσεων αισθητά μειωμένος θα είναι ο αριθμός των συμμετεχόντων στην παρέλαση (40αρια τμήματα από τα σχολεία και τις σχολές και 15άρια από τους συλλόγους), στην κατάθεση στεφάνων (μόνο έξι εκπρόσωποι), ακόμη και η εκπροσώπηση των αρχών στην εξέδρα θα είναι μικρή, όπως δήλωσε στο Ράδιο "Αλήθεια" ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Βρουλής.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

«Σήμερα Τρίτη 9/11/2021 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π. Ε Χίου, ύστερα από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Χίου, κ. Παντελή Βρουλή, με θέμα το πλαίσιο Εορτασμού της επετείου Απελευθέρωσης της Χίου από τον Οθωμανικό Ζυγό, την 11η Νοεμβρίου 2021 για τον περιορισμό της περαιτέρω διασποράς του COVID – 19.

Η απόφαση που λήφθηκε με γνώμονα την αποφυγή διασποράς του  Covid-19 είναι η πραγματοποίηση των εκδηλώσεων υπό την προϋπόθεση της αυστηρής τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Για το προσκύνημα & την κατάθεση στεφάνων από την μαθητιώσα νεολαία την παραμονή 10/11 και ώρα 10:30 στο μνημείο Ηρώων Πεσόντων, την Α/βάθμια εκπαίδευση θα εκπροσωπήσει το 7ο Δημοτικό Σχολείο Χίου & την Β/βάθμια εκπαίδευση θα εκπροσωπήσει το 3ο Γυμνάσιο Χίου

2. Πραγματοποίηση παρέλασης της μαθητιώσας νεολαίας με συμμετοχή  ολιγομελών τμημάτων. Συγκεκριμένα, τα Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, ΙΕΚ,  Μαθητική Στέγη Καρδαμύλων, Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων νοητικά υστερούντων, οι Σχολές ΑΕΝ, το Σώμα Ελλήνων Οδηγών και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων συμμετέχουν στην παρέλαση με την εξής σύνθεση: Σημαία: (Σημαιοφόρος & παραστάτες),  τον διμοιρίτη-τες και ένα μικτό τμήμα (αγόρια- κορίτσια) έως οκτώ τετράδες (8Χ4). Όπου είναι εφικτό συνιστάται η σύνθεση με 4 τετράδες αγόρια & 4 τετράδες κορίτσια.

3. Πραγματοποίηση παρέλασης πολιτιστικών - αθλητικών σωματείων αποτελούμενων από ολιγομελή τμήματα. Ειδικότερα , Σημαία / λάβαρο &  2 τετράδες (2Χ4)  (Σύνολο έως  15 άτομα).

4. Υποχρεωτική  χρήση μάσκας στους χώρους συγκέντρωσης (εσωτερικούς & εξωτερικούς) και οι τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των παρευρισκομένων στους χώρους των εκδηλώσεων. 

5. Κατάθεση Στεφάνων στο μνημείο Ηρώων Πεσόντων κατά την ημέρα Εορτασμού της Απελευθέρωσης της Χίου, από περιορισμένο αριθμό Επισήμων.

Συγκεκριμένα θα καταθέσουν στεφάνι οι εξής: Εκπρόσωπος Κυβέρνησης, Βουλευτές, Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Δήμαρχος Χίου και Εκπρόσωπος ενόπλων Δυνάμεων».

nai_stin_parelasi_tis_11is_noemvrioy_alla_me_metra

Σχετικά Άρθρα