Παρέλαση με… Πλοιαρχική φωνή

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 11/11/2022 - 14:44

Αυτή την φορά απουσίαζε το… προσφυγικό αλλά η διαδήλωση ήταν παρούσα.

Αν και έγινε σεμνά και χωρίς να μπλέξει σε καμιά περίπτωση με την παρέλαση της 11ης Νοεμβρίου, που έγινε υπό ευνοϊκό καιρό και είχε μεγάλη συμμετοχή και διάρκεια.

Πρωταγωνιστές οι Σπουδαστές της Ακαδημίας Πλοιάρχων Οινουσσών, που διαμαρτυρήθηκαν στην πλατεία έχοντας την συμπαράσταση του Δημάρχου Οινουσσών Γ. Δανιήλ, γιατί η Κυβέρνηση σε άλλη μια... επιτυχία της, η άλλη είναι η κάλυψη πληρωμάτων του ΕΚΑΒ στον Νομό Χίου, έχει αφήσει την Σχολή χωρίς Πλοιάρχους καθηγητές!

Έτσι η Χίος που γιόρτασε σήμερα τα 110 χρόνια ελευθερίας της και γιορτάζει κάθε μέρα την πρωτοκαθεδρία της στον χώρο της παγκόσμιας Ναυτιλίας, αυτό θα το επιτύχει με βάση την Κυβερνητική λογική άνευ… εκπαιδευτικών!

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε στην παρέλαση ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, το ΚΙΝΑΛ ο Κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Μιχάλης Κατρίνης και τον Σύριζα ο Βουλευτής Α. Μιχαηλίδης. Τις Ένοπλες Δυνάμεις ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, ενώ παρών εκτός των Δημάρχων Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, Ψαρών Κ. Βρατσάνου και Οινουσσών Γ. Δανιήλ ήταν και ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κ. Μουτζούρης.

Προηγήθηκε Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, όπου τον πανηγυρικό εκφώνησε ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, προεξαρχόντων των Μητροπολιτών Χίου και Διδυμοτείχου και κατάθεση στεφάνων στο ηρών πεσόντων.

Η παρέλαση θα προβληθεί στην Αλήθεια ΤV.

mathitiki_kai_stratiotiki_parelasi_gia_110i_epeteio_apeleytherosis_hioy

Σχετικά Άρθρα