"Παρελθόν" οι παράγκες από την ΒΙΑΛ

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 24/08/2021 - 12:20

Παρελθόν αποτελούν οι παράγκες στη ΒΙΑΛ καθώς από νωρίς το πρωί συνεργεία του υπουργείου μετανάστευσης με την συνδρομή και της υπηρεσίας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Χίου, κατεδαφίζουν και απομακρύνουν τα τελευταία απομεινάρια μιας παραγκούπολης που στέγαζε μεγάλο αριθμό προσφύγων - μεταναστών την προηγούμενη περίοδο.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης το χώρο της ΒΙΑΛ επισκέφτηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης που περιηγηθήκαν στον χώρο από τον διοικητή της ΒΙΑΛ Παναγιώτη Κιμουρτζή.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ διαμένουν 293 άτομα, ενώ συνολικά στην Χίο ο αριθμός των προσφύγων - μεταναστών είναι για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια, όπως ο ίδιος ανέφερε, λιγότερα από 500 άτομα.

Στην συνδρομή του Δήμου Χιου, κυρίως στο πεδίο της καθαθριότητας του χώρου αναφέρθηκε ο Σταμάτης Κάρμαντζης, τονίζοντας ότι αποτελεί στοίχημα για την Δημοτική Αρχή η απόδοση των χώρων περιμετρικά της ΒΙΑΛ στους ιδιοκτήτες τους στο Χαλκειός.

parelthon_gia_tin_periohi_perix_proin_vial_oi_paragkes

Σχετικά Άρθρα