Περίφραξη... για ελεύθερα πεζοδρόμια σε Βερίτη και Καλουτά προτείνει ο Δ/τής της Τροχαίας

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 22/05/2024 - 15:42

Όσο κι αν ακούγεται οξύμωρο αυτό που αναφέρεται στον τίτλο – δηλ. περίφραξη για ελεύθερα πεζοδρόμια- αυτό υποδεικνύεται ως λύση από το Δ/τη της Τροχαίας, Παντελή Καλανδρόπουλο, στο φαινόμενο της συνεχιζόμενης παράνομης στάθμευσης επί των πεζοδρομίων στις οδούς Βερίτη και Καλουτά.

Ωστόσο για το διοικητή της Τροχαίας το μεγαλύτερο πρόβλημα ασφαλούς κυκλοφορίας στη Βερίτη είναι η έλλειψη πεζοδρομίων, στο τμήμα μετά τα φανάρια, στη διασταύρωση του περιφερειακού,  με κατεύθυνση το νότο που οδηγεί και στα 1ο και 3ο Γενικά Λύκεια, ζήτημα που όπως είπε έχει επισημανθεί στο δήμο Χίου και στην Εισαγγελία.

Αναφορικά με τα παράνομα παρκαρισμένα, ζήτημα που είχε επισημάνει προ ημερών και συμπολίτισσά μας, τόνισε ότι περιπολικό διέρχεται καθημερινά και από τη Βερίτη και από την Καλουτά και βεβαιώνονται πολλές παραβάσεις.

Διευκρίνισε δε ότι στους συγκεκριμένους δρόμους υπάρχουν και υπαίθριοι χώροι στάθμευσης καταστημάτων, στους οποίους δεν μπορούν να βεβαιωθούν παραβάσεις.

«Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε εμείς ως τμήμα τροχαία; Να έχουμε μόνιμο ένα περιπολικό στην Βερίτη;» διερωτήθηκε θεωρώντας ότι η αστυνόμευση των συγκεκριμένων περιοχών είναι επαρκής.

Στην παρατήρηση που του έγινε αν μπορεί να αποτελεί λύση στο πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης να μπουν κάγκελα παντού, απάντησε ότι και εκείνος συμφωνεί ότι δεν μπορεί αυτό να είναι η λύση, όμως με τη νοοτροπία των συμπολιτών μας, την έλλειψη κυκλοφοριακής παιδείας,  αποδεικνύεται ότι μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε ελεύθερα πεζοδρόμια.

 

 

Σχετικά Άρθρα