Περιμένοντας να συναρμολογηθεί το Sea track στην παραλία της Δασκαλόπετρας

Καταγγελία του Συλλόγου με σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου
Δείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 16/06/2019 - 21:19

Προβλήματα φαίνεται να υπάρχουν σε πολλές παραλίες. Το επισημαίνουμε στην Δημοτική αρχή, που μέχρι την παράδοση στη νέα Διοίκηση τον Σεπτέμβριο πρέπει να συνεχίζει να προσφέρει με τον ίδιο ζήλο τις υπηρεσίες της.

Χαρακτηριστική μετά τους επαγγελματίες του Καρφά είναι η παρακάτω ανακοίνωση του Συλλόγου με σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου.

"Το Sea track στη Δασκαλόπετρα της Χίου το έχουν παρατήσει αποσυναρμολογημένο με τα κομμάτια εκτεθειμένα, στο τριήμερο του Αγίου πνεύνατος με τον κίνδυνο είτε να χτυπήσουν και παιδιά που βρίσκονται στην παραλία, είτε να υποστούν ζημιές.

Εκτός αυτού, ακόμα (17 Ιουνίου) περιμένουμε τα 4 sea track που ανακοινώθηκαν από πέρυσι για τις παραλίες της Χίου, που έδωσαν μεγάλη χαρά σε όλα τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Δυστυχώς η τοποθέτησή τους, περνά μέσα από τις συμπληγάδες των δημοπρασιών και τις ορέξεις συμφερόντων στις πλάτες των αναγκών μας.

Ας σημειωθεί ότι δεν υπάρχει στο νησί άλλη παραλία που να μπορεί κάποιος με κινητικά προβλήματα να την χρησιμοποιήσει, αφού δεν υπάρχει πρόσβαση ούτε με διάδρομο από ξύλα και ορθοστάτες προς την θάλασσα!

Παραλίες όπως, στο Ναυτικό Όμιλο, της Αγίας Φωτιάς, του Μέγα Λημνιώνα, του Καταρράκτη και άλλες θα έπρεπε να εξυπηρετούν με σύγχρονο και αξιοπρεπή τρόπο άτομα με κινητικά προβλήματα, χωρίς προχειρότητες και τσαπατσουλιές, που φτάνουν ακόμα και να προσβάλλουν ΑμεΑ.

Σύγχρονες υποδομές σημαίνει πλήρης πρόσβαση για άτομα με μειωμένη κινητικότητα μέχρι άτομα με αμαξίδια στο καλοκαιρινό μπάνιο. Από την πρόσβαση με αυτοκίνητο κοντά στην παραλία μέχρι την είσοδο και έξοδο από τη θάλασσα. Αυτό θα έδινε αληθινή  ευχαρίστηση και βοήθεια στα ΑμεΑ ακόμα και από την άποψη της άσκησης στη θάλασσα, που είναι αναντικατάστατη σε πολλές περιπτώσεις.

 

Σχετικά Άρθρα