Πιο κοντά στην Ψηφιακή Αιγνούσα με το oinousses.getmap.gr

Δείτε τις ΦωτογραφίεςΑκούστε το ηχιτικό
Τρί, 05/10/2021 - 13:13
Ηχητικό απόσπασμα: 

Από την  1η Οκτωβρίου του 2021, ο Δήμος Οινουσσών διαθέτει τη δική του επιχειρησιακή σύγχρονη υποδομή γεωχωρικών πληροφοριών προσβάσιμη από όλους μέσω της πύλης https://oinousses.getmap.gr/.

Η δημιουργία και η εγκατάσταση της Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών αποτελεί χορηγία της Εταιρείας Geospatial Enabling Technologies (GET), στο πλαίσιο δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που συστηματικά εκπονεί η εταιρεία GET και όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο Ράδιο - Αλήθεια ο Δήμαρχος Οινουσσών, Γιώργος Δανιήλ, η ψηφιακή υποδομή αναπτύχθηκε από τη GET με την υποστήριξη της κας Μαρίας Κωνσταντινίδη, μέλος του δημοτικού συμβουλίου.

Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής υποστηρίζονται ανάγκες του Δήμου, των τοπικών φορέων, των πολιτών, αλλά και των επαγγελματιών της περιοχής καθώς παρέχει πληθώρα «έξυπνων» πληροφοριών που είναι διαθέσιμες για όλους, δημιουργώντας ένα περιβάλλον "ψηφιακό" που όχι μόνο βοηθά στην άρση της απομόνωσης, αλλά συμβάλλει καθοριστικά και στην εξοικονόμηση διοικητικού χρόνου και κόστους.

Τα επίπεδα πληροφορίας που ήδη παρέχονται μέσα από την ΥΓΕΠ αφορούν σε:

• Υποδομές (Κάδοι, Στύλοι, Δέστρες, Πηγάδια, Φρεάτια)

• Τοπογραφική Αποτύπωση (Βράχια, Δέντρα, Δρόμους, Μάνδρες, Ρέματα, Ακτογραμμή)

• Κτίσματα (Περιγράμματα Κτισμάτων, Χαρακτηρισμοί Κτισμάτων)

• Σημεία Ενδιαφέροντος

• Θεσμικές Γραμμές (Αιγιαλός – Παραλία, Όριο Οικισμού)

• Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο

• Αναρτημένους Δασικούς Χάρτες

 

Δεδομένα Δικτύου Δάφνη (Δεδομένα Αναγλύφου, Διοικητική Διαίρεση, Υποδομές, Χρήσεις Γης, Περιοχές Δικτύου Natura 2000, Υδατικό Περιβάλλον, Στατιστικού Δείκτες).

Η Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών θα εμπλουτίζεται για να αποτελεί ένα δυναμικό ψηφιακό εργαλείο για το Δήμο Οινουσσών. 

 

Σχετικά Άρθρα