Χίος, Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου

Π.Καμπούρης: 150 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών

ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 05/09/2018 - 16:36

Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα ανακοινωθεί και η δεύτερη φάση των αποτελεσμάτων για τα παιδιά που  θα γίνουν δεκτά στους παιδικούς σταθμούς με τον Παντελή Καμπούρη να εκτιμά ότι από τις 550 αιτήσεις που υποβλήθηκαν το Νομικό Πρόσωπο θα μπορέσει να ικανοποιήσει και να φιλοξενήσει στους παιδικούς σταθμούς συνολικά 400 παιδιά .

«Εκτός των παιδικών σταθμών του Νομικού Προσώπου υπολογίζεται ότι θα μείνουν περίπου 150 παιδιά, καθώς τα νέα κριτήρια που βάζει ο νόμος για τις εγκαταστάσεις αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα με αποτέλεσμα και κτηριακά το Νομικό Πρόσωπο να μην μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες» ανέφερε  ο κ. Καμπούρης.

Αναφορικά με τη στελέχωση των παιδικών σταθμών ο πρόεδρος του Νομικού προσώπου αναφέρει  ότι η διοίκηση αναμένει τα τελικά αποτέλεσμα του ΕΣΠΑ για να μπορέσει να κάνει και τον ανάλογο προγραμματισμό στις προσλήψεις εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 12/12/2019 - 16:22

Η Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του  Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), λαμβάνοντας υπόψη τη ήδη δυσχερή θέση που έχουν έρθει τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, με την ραγδαία αύξηση της ροής των προσφύγων/μεταναστών, εκ των οποίων εκτιμά ότι  ένα ελάχιστο ποσοστό είναι πραγματικά πρόσφυγες,  κατέθεσε ψήφισμα με το οποίο επισημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει μία και μόνο δομή καταγραφής κι αυτή μικρή.

Αναλυτικά σημειώνει:

 

  • Τα νησιά μας δεν μπορούν να σηκώσουν άλλο βάρος. Τα νησιά μας δέχονται το βάρος της υποδοχής, δεν μπορούν να δέχονται και το βάρος της φιλοξενίας, είτε μεταναστών είτε προσφύγων.

-     Όχι στις υφιστάμενες δομές – hot spot, αλλά μόνο σε μικρές δομές  πρώτης υποδοχής, καταγραφής και  ταυτοποίησης, κατόπιν σωστής χωροθέτησης.

-     Η Ελληνική Κυβέρνηση να υλοποιήσει ένα πραγματικά αποτελεσματικό χρονοδιάγραμμα άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών μας.

-     Αποτελεσματικότερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας, με σκοπό τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών.

-     Έλεγχος των Μ.Κ.Ο.

-     Τα αντισταθμιστικά μέτρα για τα 10 ακριτικά νησιά μας, να μην σχετίζονται με το μεταναστευτικό.