Χίος, Σάββατο 30 Μαΐου

Ποδηλατική απόβαση στις Οινούσσες

Δείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 22/09/2019 - 19:07
φωτο Γιώργος Δανιήλ

Μια διαφορετική σήμερα μέρα σίγουρα για τις Οινούσσες, αφού το πρωί της Κυριακής είχαν μια ευχάριστη… απόβαση δεκάδων ποδηλατών κάθε ηλικίας, που συμετείχαν στην πρωτοβουλία των ποδηλατών Χίου για μια όμορφη ποδηλατάδα στο πανέμορφο νησί.

Βοηθούντος του καιρού οι ποδηλάτες είχαν την σπάνια ευκαιρία να δούν ειδικά το άγνωστο Ανατολικό μέρος του νησιού και τις απέναντι Μικρασιατικές ακτές, κάνοντας τον ποδηλατικό γύρο του νησιού και καταλήγοντας στο Λιμάνι απ’ ΄που ενθουσιασμένοι αναχώρησαν στις 5.00 μ.μ.

Φωτο Εφη Καλκούνη

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 29/05/2020 - 18:09

Το έργο αποκάλυψης των μπαβέδων στην αρχή της οδού Ράλλη ξεκίνησε στις 9 Σεπτεμβρίου 2019.

Σίγουρα προηγήθηκαν μελέτες και σίγουρα ο συντονισμός Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και τεχνικών δεν είναι κάτι απλό.

Όλοι βεβαίως περιμένουμε ένα θετικό αποτέλεσμα αφού σιγά – σιγά αποκαλύπτεται αυτό που βλέπουμε αιώνες σε όλες τις Ευρωπαϊκές πόλεις, ότι η κοσμοπολίτικη Χίος ήταν στρωμένη σε πολλά σημεία της με μπαβέδες, που πρέπει όλοι να αποκαλυφθούν, όπως και όλο το ιστορικό κέντρο πρέπει να πεζοδρομηθεί.

Στο μεταξύ όμως και η ζωή της πόλης και της οδού Ράλλη δεν μπορεί να σταματήσει και η ασφάλεια των οδηγών δικύκλων κυρίως, δεν πρέπει να μπαίνει σε κίνδυνο.

Η εικόνα της οδού είναι χαρακτηριστική. Παρά τα… μπαλώματα με άσφαλτο ή το στρώσιμο με χαλίκι άνθρωποι κινδυνεύουν καθημερινά.

Νομίζομε ότι απαιτείται να δοθεί μια ημερομηνία λήξεως της ολοκληρώσεως του έργου, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, γιατί να ξηλωθεί για παράδειγμα όλη ο οδός Ράλλη θα την κλείσουμε την… εικοσαετία!