Ποιος θα αναλάβει το συντονισμό για τα rapid test;

2,5 ώρες συμπολίτης μας που ήρθε στη Χίο ακτοπλοϊκώς έψαχνε να βρει άκρη για να ελεγχθεί
Παρ, 05/03/2021 - 09:20

Στην αναγκαιότητα ελέγχου για covid 19 των εισερχομένων στη Χίο, ακτοπλοϊκώς και αεροπορικώς εστιάζουν εδώ και καιρό ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου και ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, αλλά όπως προκύπτει από τα όσα ανέφερε το πρωί στο Ράδιο "Αλήθεια" ο συμπολίτης μας Δημήτρης Κάμπουρας, ακόμη κι αυτός που θέλει να ελεγχθεί πρέπει να έχει υπομονή και επιμονή για να βρει άκρη.

Χθες ο ίδιος έφτασε στη Χίο στις 11.30 το πρωί με το πλοίο, προερχόμενος από Καβάλα και θέλησε να κάνει τεστ, όντας ευαισθητοποιημένος, για να επιστρέψει με ασφάλεια στο σπίτι του και να μην υπάρχει κίνδυνος ο ίδιος να μεταδώσει τον κορωνοϊό.

Πάει στην πλατεία, αλλά δεν γίνονταν τεστ, πάει στο νοσοκομείο - ήταν και η πρώτη ημέρα αυστηροποίησης των μέτρων- τον ενημέρωσαν ότι δεν μπορεί να κάνει ούτε εκεί, απευθύνεται στη συνέχεια σε ιδιώτη μικροβιολόγο, του είπαν ότι χρειάζεται να κλείσει ραντεβού.

Ακολουθεί σειρά τηλεφωνημάτων σε ιδιωτικά εργαστήρια, όπου λαμβάνει την ίδια απάντηση -μάλιστα τον ενημέρωσαν ότι για να κάνει μοριακό πρέπει να το "γράψει" παθολόγος- οπότε ξαναπάει στο Νοσοκομείο όπου πάλι δεν γίνεται τίποτα, και μετά από ταλαιπωρία 2,5 περίπου ωρών βρέθηκε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο έκανε τεστ και πλήρωσε 120 ευρώ αφού υποβλήθηκε σε rapid ο ίδιος και το παιδί του, με το οποίο επέστρεφε από Καβάλα, ενώ για να γυρίσει με ασφάλεια στη δουλειά του έκανε και μοριακό.

"Μπαίνουμε σε μια περίοδο υψηλού κινδύνου και κανένας δεν μπορεί να δώσει λύση για να υπάρχει ένας συντονισμός;" διερωτήθηκε και δικαίως ο κος Κάμπουρας.

Να σημειωθεί ότι αρκετοί συμπολίτες επικοινωνούν σχεδόν καθημερινά με την "Αλήθεια" διαμαρτυρόμενοι είτε γιατί δεν φτάνουν τα τεστ στους χώρους που προσέρχονται (Νοσοκομείο και πλατεία), είτε γιατί περιμένουν για ώρα κ.λπ.

Επειδή το πρόβλημα εντοπίζεται κεντρικά στον τρόπο που ενεργεί ο ΕΟΔΥ και μέχρι να βρεθεί λύση -μην ξεχνάμε ότι έχει περάσει ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας, στο μεταξύ -μήπως οι τοπικοί φορείς- αν και αναρμόδιοι- να δράσουν πιο έντονα και να διεκδικήσουν να αναλάβουν δράση στο συντονισμό των συνεργείων που διενεργούν τα τεστ, ενισχύοντάς τα και με ανθρώπινο δυναμικό και με μέσα, καλύπτοντας επίσης τα κενά στην έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών για το που γίνονται τεστ ώστε και η προσέλευση να γίνεται οργανωμένα και να αποφεύγονται φαινόμενα συνωστισμού και πολύωρης αναμονής;

Σχετικά Άρθρα