Χίος, Παρασκευή 15 Νοεμβρίου

Πολιτικοί Μηχανικοί και Συμβολαιογράφοι: Σε τρεις μήνες δεν χωρά η κτηματογράφηση

Και "βολές" του Προέδρου του ΤΕΕ Χίου σε συμβολαιογράφους και δικηγόρους για "αισχρό ανταγωνισμό"
Δείτε τις ΦωτογραφίεςΑκούστε το ηχιτικό
Πέμ, 28/03/2019 - 15:45
Ηχητικό απόσπασμα: 

 

Λόγω επαγγέλματος εμπλέκονται άμεσα με το αντικείμενο της κτηματογράφησης. Δεδομένης της γνώσης αλλά και της εμπειρίας τους η άποψή τους έχει ιδιαίτερη σημασία. Κόντρα λοιπόν στους... φωστήρες που καθόρισαν τους όρους της διαδικασίας κεντρικά, ο Πρόεδρος της Ν.Ε. Χίου του ΤΕΕ Β. Αιγαίου, Μανώλης Μισυρλής και η συμβολαιογράφος, Στέλλα Κανάριου, σε συνέντευξή τους στο Ράδιο "Α" κατέληξαν  στην κοινή διαπίστωση ότι σε τρεις μήνες είναι αδύνατον να υποβληθούν οι δηλώσεις κτηματογράφησης σε όλη την υπόλοιπη Χίο και χρειάζεται παράταση, τουλάχιστον κατά 6 μήνες, όπως σημείωσε ο πρώτος, ενώ η δεύτερη εκτιμά ότι για να τελειώσει η διαδικασία θα απαιτηθούν τουλάχιστον 1 με 2 χρόνια.

Σ’ αυτό που και οι δύο συμφωνούν, έχοντας την πικρή εμπειρία των λαθών σε προηγούμενα στάδια της κτηματογράφησης (θυμίζουμε ότι η προσπάθεια στη Χίο είχε ξεκινήσει από το 1998 ) είναι ότι τώρα με τη βοήθεια των σύγχρονων μέσων,  η διαδικασία γίνεται σωστότερα.

Το ΤΕΕ τοπικά αναμένεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα να καταθέσει συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων.

Ιδιαίτερη εντύπωση από τις αναφορές του προκάλεσε η "επίθεση" σε άλλες τάξεις επαγγελματιών μιας και είπε ότι  δέχονται “αισχρό ανταγωνισμό” από συμβολαιογράφους και δικηγόρους που καταθέτουν ηλεκτρονικά δηλώσεις.

«Εμείς δεν κάνουμε δηλώσεις, όμως επειδή υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε συμβόλαια και τίτλους έχουμε μεγάλη κίνηση στα γραφεία μας», απάντησε η Στέλλα Κανάριου σημειώνοντας επίσης ότι «οι συμβολαιογράφοι είναι εκείνοι που κάνουν τις ένορκες βεβαιώσεις», απαραίτητες για τις πολλές περιπτώσεις ιδιοκτητών ακινήτων – κυρίως στα χωριά- που δεν έχουν τίτλους ιδιοκτησίας και πρέπει να αποδείξουν χρησικτησία.

Απ’την πλευρά της, η Πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών, Ξένια Κορακάκη, που ήταν η πρώτη που ανακίνησε από τα μέσα του Φλεβάρη το θέμα - όντας η ίδια παθούσα- βάζοντας τη διάσταση της πίεσης του χρόνου και του χρήματος που πρέπει να καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες- σημείωσε ότι έχουν ενημερωθεί οι δύο Χιώτες βουλευτές οι οποίοι οφείλουν να κάνουν παρέμβαση προς το Υπουργείο.

Δεδομένης της ταλαιπωρίας των πολιτών, καυτηρίασε - τέλος - τη στάση τους, λέγοντας ότι αγανακτούν στις “μεταξύ μας συζητήσεις”, χωρίς όμως να το εξωτερικεύουν ασκώντας πίεση στους υπευθύνους.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 15/11/2019 - 08:18

Ένα φυσικό φαινόμενο εξελίχθηκε μπροστά στα μάτια όσων παρακολουθούσαν τη θαλάσσια περιοχή στην περιοχή του Αεροδρομίου.

Ένας μικρός αλλά δυνατός ανεμοστρόβιλος, σχηματίστηκε στη θάλασσα, από νερό που έπεφτε με δύναμη από τον ουρανό, σαν ένα υδάτινο ποτάμι, που έτρεχε με τη δύναμη χειμάρρου, δημιουργώντας παράλληλα μεγάλο στρόβιλο αέριων μαζών.

Ο ανεμοστρόβιλος ευτυχώς δεν συνάντησε κάποιο σκάφος στο πέρασμά του αλλιώς θα το είχε βυθίσει.

Το δυσάρεστο είναι ότι στην εκτόνωσή του βγήκε στη στεριά στην περιοχή του Αεροδρομίου, ενώ ευτυχώς ελάχιστα λεπτά πριν είχε προσγειωθεί το αεροσκάφος.

Στο πέρασμά του έκοψε σύριζα αλμυρίκια τα οποία καταπλάκωσαν τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα, ενώ σήκωσε τις στέγες στην επιχείρηση του Γιώργη Κώττη κυρίως, προκαλώντας ζημιές και στο εσωτερικό των γραφείων της επιχείρησης.

Λαμαρίνες, ξύλα ακόμα και σιδερένια καπάκια εκτοξεύτηκαν παντού, χωρίς να προκαλέσουν ευτυχώς κανέναν τραυματισμό.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ εκτός του ρεπορτάζ κατέγραψε όλη την πορεία του φυσικού φαινομένου, σε ένα αποκαλυπτικό βίντεο για την απίστευτη δύναμη της φύσης.

 

anemostrovilos_apo_ti_thalassa_vgainei_sto._aerodromio_-_151119