Πολλαπλασιάζεται η πίεση για τα ΑμεΑ, λόγω πανδημίας

Πέμ, 28/01/2021 - 16:38

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες, λόγω των αυστηρών μέτρων προστασίας που έχουν εφαρμοστεί στην χώρα μας για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, μίλησε η πρόεδρος Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ, Σοφία Μιχάλα.

Επεσήμανε ότι τα ΑμεΑ αντιμετωπίζουν πάρα πολλές δυσκολίες εν μέσω πανδημίας, που ξεκινούν από την απαγόρευση επίσκεψης στον γιατρό του νοσοκομείου και την μη δυνατότητα μετακίνησης στους γιατρούς της πρωτεύουσας, μέχρι το να μην καταφέρνουν να καταθέσουν τα κατάλληλα έγγραφα για την ανανέωση των δικαιολογητικών αναπηρίας τους.

Αποτέλεσμα της μη ανανέωσης των δικαιολογητικών είναι η αυτόματη διακοπή των συντάξεων και των επιδομάτων τους, ανέφερε η κα Μιχάλα και τόνισε ότι έχουν προβεί σε διαμαρτυρία για το παραπάνω θέμα με την συμπαράσταση της ΕΣΑΜΕΑ , έχοντας κάνει  προσφυγή στο ΕΦΚΑ.

Κλείνοντας αναφέρθηκε και στο θέμα των κλειστών γυμνασίων και λυκείων, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό των παιδιών με αναπηρία, δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους μέσω τηλεκπαίδευσης, όπως οι υπόλοιποι μαθητές.

Σχετικά Άρθρα