Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Χίου: Δεν μπορούμε να κλείνουμε σχολεία

Καλό είναι να μείνουμε στις οδηγίες του ΕΟΔΥ, τονίζει ο Γιάννης Μανάρας σε συνέντευξή του στο Ράδιο "Αλήθεια"
Ακούστε το ηχιτικό
Τετ, 03/03/2021 - 09:42
Ηχητικό απόσπασμα: 

Αξίζει να αναφερθεί ότι το πρωί στο Ράδιο "Αλήθεια" με αφορμή την αποχή σε σχολικές μονάδες, λόγω του φόβου γονέων για διάδοση της covid 19 ερωτώμενος ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Γιάννης Μανάρας, απάντησε χαρακτηριστικά:

"Η Χίος δεν είναι κάτι ανεξάρτητο από την υπόλοιπη Ελλάδα. Υπάρχουν σαφείς οδηγίες από τον ΕΟΔΥ που έχουν σταλεί στα σχολεία και πρέπει να ακολουθούνται. Αυτός είναι κι ένας βασικός λόγος που γίνεται η σημερινή σύσκεψη προκειμενου να θέσουμε σε προτεραιότητα κάποια πράγματα. Δεν μπορεί ο καθένας να κλείνει το σχολείο ή να κάνει ότι νομίζει.

Καλό είναι να μείνουμε στις οδηγίες του ΕΟΔΥ…

…Να θυμίσω ότι η Λέσβος είναι στο “κόκκινο” εδώ και μήνες και πάλι τα σχολεία νομίζω ότι είναι ανοιχτά”.

Επισυνάπτεται ολόκληρη η συνέντευξή του στο Ράδιο "Αλήθεια", στην οποία επαναλαμβάνει ότι παρά την υπάρχουσα κόπωση θα πρέπει να επιμείνουμε στην τήρηση των μέτρων όπως η χρήση μάσκας, οι αποστάσεις κ.λπ., ξεκαθαρίζοντας ότι στη σύσκεψη που θα γίνει σήμερα στις 8 μ.μ. στόχος είναι να προταθούν μέτρα ακούγοντας και τους ειδικούς γιατρούς, όπως η λοιμωξιολόγος του Νοσοκομείου, Πένη Ζώρζου και η Παιδίατρος Έλενα Πιπίδη.

Στη σύσκεψη θα μετέχουν επίσης οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και εκπρόσωποι του Δήμου Χίου και της Περιφερειακής Ενότητας, με τον κο Μανάρα να σημειώνειότι Περιφέρεια, ΕΟΔΥ και Ιατρική Υπηρεσία είναι εκείνοι που έχουν και την ευθύνη λήψης αποφάσεων.

Σχετικά Άρθρα