Χίος, Τρίτη 31 Μαρτίου

Πρόεδρος Καθαριστών για καθαρισμούς σχολείων: Πάμε σε όποιο κτίριο μας πει ο Δήμος

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 26/03/2020 - 15:25

Ως εργαζόμενοι του δήμου οι καθαριστές και οι καθαρίστριες των σχολείων είναι διατεθειμένοι να εργαστούν σε όποιο δημοτικό κτήριο τους ζητηθεί, σχολείο ή άλλο, καλύπτοντας τις ώρες εργασίας τους και επομένως εναπόκειται στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στο Δήμο Χίου να συνεννοηθούν.

Το παραπάνω τόνισε μιλώντας στην «Αλήθεια» η Πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστών και Καθαριστριών των Δημόσιων Σχολείων στη Χίο, Λία Αξιώτη, αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε με το αίτημα της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο να συνεχίζεται ο καθαρισμός των σχολείων 3 φορές την εβδομάδα για λόγους δημόσιας υγείας, αίτημα που δεν έκανε αποδεκτό ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρματζης.

Η κα Αξιώτη στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της παροχής των υπηρεσιών τους εντός δημοτικών κτιρίων, θέμα που όπως είπε, έχει ξεκαθαριστεί και στην επικοινωνία που είχε με την υπεύθυνη του δήμου Χίου για τη διάθεση του προσωπικού, και όχι σε εξωτερικούς χώρους.

«Είναι κρίσιμες οι ώρες δεν μπορούμε να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με κανέναν. Εκείνο που εγώ ζήτησα από το Δήμαρχο είναι να δεσμευτεί ότι σε περίπτωση που κάποιος νοσήσει θα πρέπει να τον καλύψει στο σχολείο, γιατί εμείς δεν έχουμε αντικαταστάτες κι όταν αρρωστήσει κάποιος από εμάς το αντικείμενό του το καλύπτει κάποιος άλλος, πέραν του ωραρίου του και χωρίς να πληρωθεί επιπλέον», κατέληξε η κα Αξιώτη.

 

Σχετικά Άρθρα

Η επίσημη - καθησυχαστική- ανακοίνωση από το Νοσοκομείο Χίου
Τρί, 31/03/2020 - 13:24
Νοσοκομείο Χίου

Το νοσοκομείο Χίου βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορωνοϊού, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του "Σκυλίτσειου", στο πλαίσιο της επίσημης ενημέρωσης που κάνει για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Χίο και διαβεβαιώνει ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους πολίτες.

Αναλυτικά σημειώνει:

"Σας ενημερώνουμε ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο» νοσηλεύεται, σε ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης, ο πρώτος ασθενής με νόσο COVID 19. Ακολουθεί κατάλληλη αγωγή και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή και ικανοποιητική.

To Νοσοκομείο μας, με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του, βρίσκεται  σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τέτοιων κρουσμάτων και θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τη Χιακή Κοινωνία ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Είμαστε σε άμεση επικοινωνία με τo Υπουργείο Υγείας, την 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου και το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, ακολουθούμε πιστά τους κανόνες που έχει θέσει ο ΕΟΔΥ και αναμένουμε από τους πολίτες να κάνουν το ίδιο και να βοηθήσουν με την υπεύθυνη στάση τους το Νοσοκομείο  και τους συνανθρώπους μας"