Προχωρά η διαχείριση Αποβλήτων σε Λιμενικές Υποδομές

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΤΟΥ ERTURK ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 16/07/2019 - 15:06

Ειδικούς χώρους σε όλες τις Λιμενικές Υποδομές, θα κατασκευάσει το Λιμενικό Ταμείο Χίου προκειμένου να τοποθετήσει τους 45 κάδους για την απόθεση μπαταριών και υγρών από βάρκες και πλοία.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής Αντώνης Κέφης κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του σώματος.

Το κόστος θα φτάσει τις 20.000 ευρώ ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της Λιμενικής Επιτροπής, «Η Χίος θα είναι από τις λίγες περιοχές πανελλαδικά, που θα εναρμονιστεί με τη νομοθεσία και θα έχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των αποβλήτων».

Προβληματισμός επικράτησε στην συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής σχετικά με το θέμα των οφειλών από αναπόδοτες εισπράξεις ναυτιλιακού πράκτορα των πλοίων ERTYRK, θέμα που έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν την συνεδρίαση.

Η εταιρεία των πλοίων ERTYRK, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Λιμενικής Επιτροπής Αντώνη Κέφη, δεν έχει αποδώσει στο Λιμενικό ταμείο ως όφειλε τα χρήματα που έχει εισπράξει μέσω των εισιτήριων της για τον σκοπό αυτό, ούτε έχει δώσει ακριβή στοιχεία των εισιτηρίων που έχει κόψει το προηγούμενο διάστημα, με αποτέλεσμα η οφειλή αυτή να «βαρύνει» τον Χιώτη ναυτιλιακό πράκτορα μιας και η εταιρεία ERTYRK, έχει έδρα την Τουρκία.

Ο κ .Κέφης μετέφερε στα μέλη της Λιμενικής επιτροπής, κατά την συνεδρίαση, τον προβληματισμό του σχετικά με την διαχείριση της υπόθεσης, καθώς όπως ανέφερε, ο νόμος είναι σαφής για περιπτώσεις οφειλών και προβλέπει μεταξύ άλλων και την απαγόρευση απόπλου των πλοίων που η εταιρεία τους έχει αναπόδοτες εισπράξεις.

Την άποψη των ναυτιλιακών πρακτόρων μετέφερε ο Θοδωρής Μιχαλάκης τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα «παρωχημένο νόμο» καθώς οι κρατήσεις και η αγορά εισιτηρίων μπορεί πια να γίνει από διαφορετικά σημεία με αποτέλεσμα ο κάθε πράκτορας να μην έχει εικόνα και κατά συνέπεια να μην μπορεί να αποδώσει στο Λιμενικό Ταμείο το τέλος που αναλογεί.

«Πρέπει να ασκηθεί πίεση στον πλοιοκτήτη και όχι στον πράκτορα» ανέφερε ο κ. Μιχαλάκης.

Τα μέλη της Λιμενικής Επιτροπής, αποφάσισαν να στείλουν μια ακόμη επιστολή στον πλοιοκτήτη ζητώντας του σε μικρό χρονικό διάστημα να ταχτοποιήσει τις οφειλές προς το Λιμενικό Ταμείο Χίου, υπενθυμίζοντας του ότι σε διαφορετική περίπτωση ο νόμος προβλέπει ακόμη και απαγορεύσει απόπλου του πλοίου μέχρι να εξοφληθεί η οφειλή.

Να σημειώσουμε ότι την συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής παρακολούθησε και ο νεοεκλεγμένος  δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό Κάρμαντζη, Κυριάκος Ζωάνος, με τις φήμες να τον θέλουν ως τον νέο πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, γεγονός που ο ίδιος ούτε επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε.

diaheirisi_apovliton_se_limenikes_ypodomes_tis_hioy

Σχετικά Άρθρα