Χίος, Παρασκευή 10 Απριλίου

Προχωρά η διαχείριση Αποβλήτων σε Λιμενικές Υποδομές

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΤΟΥ ERTURK ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 16/07/2019 - 15:06

Ειδικούς χώρους σε όλες τις Λιμενικές Υποδομές, θα κατασκευάσει το Λιμενικό Ταμείο Χίου προκειμένου να τοποθετήσει τους 45 κάδους για την απόθεση μπαταριών και υγρών από βάρκες και πλοία.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής Αντώνης Κέφης κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του σώματος.

Το κόστος θα φτάσει τις 20.000 ευρώ ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της Λιμενικής Επιτροπής, «Η Χίος θα είναι από τις λίγες περιοχές πανελλαδικά, που θα εναρμονιστεί με τη νομοθεσία και θα έχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των αποβλήτων».

Προβληματισμός επικράτησε στην συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής σχετικά με το θέμα των οφειλών από αναπόδοτες εισπράξεις ναυτιλιακού πράκτορα των πλοίων ERTYRK, θέμα που έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν την συνεδρίαση.

Η εταιρεία των πλοίων ERTYRK, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Λιμενικής Επιτροπής Αντώνη Κέφη, δεν έχει αποδώσει στο Λιμενικό ταμείο ως όφειλε τα χρήματα που έχει εισπράξει μέσω των εισιτήριων της για τον σκοπό αυτό, ούτε έχει δώσει ακριβή στοιχεία των εισιτηρίων που έχει κόψει το προηγούμενο διάστημα, με αποτέλεσμα η οφειλή αυτή να «βαρύνει» τον Χιώτη ναυτιλιακό πράκτορα μιας και η εταιρεία ERTYRK, έχει έδρα την Τουρκία.

Ο κ .Κέφης μετέφερε στα μέλη της Λιμενικής επιτροπής, κατά την συνεδρίαση, τον προβληματισμό του σχετικά με την διαχείριση της υπόθεσης, καθώς όπως ανέφερε, ο νόμος είναι σαφής για περιπτώσεις οφειλών και προβλέπει μεταξύ άλλων και την απαγόρευση απόπλου των πλοίων που η εταιρεία τους έχει αναπόδοτες εισπράξεις.

Την άποψη των ναυτιλιακών πρακτόρων μετέφερε ο Θοδωρής Μιχαλάκης τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα «παρωχημένο νόμο» καθώς οι κρατήσεις και η αγορά εισιτηρίων μπορεί πια να γίνει από διαφορετικά σημεία με αποτέλεσμα ο κάθε πράκτορας να μην έχει εικόνα και κατά συνέπεια να μην μπορεί να αποδώσει στο Λιμενικό Ταμείο το τέλος που αναλογεί.

«Πρέπει να ασκηθεί πίεση στον πλοιοκτήτη και όχι στον πράκτορα» ανέφερε ο κ. Μιχαλάκης.

Τα μέλη της Λιμενικής Επιτροπής, αποφάσισαν να στείλουν μια ακόμη επιστολή στον πλοιοκτήτη ζητώντας του σε μικρό χρονικό διάστημα να ταχτοποιήσει τις οφειλές προς το Λιμενικό Ταμείο Χίου, υπενθυμίζοντας του ότι σε διαφορετική περίπτωση ο νόμος προβλέπει ακόμη και απαγορεύσει απόπλου του πλοίου μέχρι να εξοφληθεί η οφειλή.

Να σημειώσουμε ότι την συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής παρακολούθησε και ο νεοεκλεγμένος  δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό Κάρμαντζη, Κυριάκος Ζωάνος, με τις φήμες να τον θέλουν ως τον νέο πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, γεγονός που ο ίδιος ούτε επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 09/04/2020 - 20:48

“Όχι” στη χρήση μάσκας και γαντιών μιας χρήσης λέει η Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Δήλωσε μάλιστα ότι ο παραπάνω εξοπλισμός μπορεί να αποβεί περισσότερο βλαπτικός παρά ωφέλιμος για τους πολίτες, ενώ για τις μάσκες με βαλβίδα ανέφερε απερίφραστα ότι μπορεί να είναι επικίνδυνες. 

“Η Επιτροπή συζήτησε το θέμα της χρήσης μάσκας από το γενικό κοινό, ενημερώθηκε αναλυτικά για τις οδηγίες του ΠΟΥ και συμφώνησε με τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) πως ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και σε ειδικές συνθήκες συγχρωτισμού θα μπορούσαν να υπάρξουν οφέλη από τη χρήση μάσκας και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την εφαρμογή παρόμοιου μέτρου ανάλογα με την πορεία επιδημίας και σε συγκεκριμένους χώρους όπως αυτοί προτείνονται από το ECDC, κυρίως για την αποφυγή διασποράς από ασυμπτωματικούς ή ασθενείς με ήπια συμπτώματα. Επίσης συζητήθηκε και η πιθανή αύξηση κίνδυνου από λανθασμένη χρήση της μάσκας από υγιείς, καθώς και η ψευδής αίσθηση ασφάλειας η οποία μπορεί να οδηγήσει σε λάθος συμπεριφορές σχετικά με την τήρηση πιο σημαντικών μέτρων όπως η διατήρηση της απόστασης και της υγιεινής των χεριών”. 

Με δεδομένη την τρέχουσα πορεία της επιδημίας στη χωρά μας, τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας, η Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας στην παρούσα φάση δεν συνιστά γενικευμένη χρήση μάσκας. Θα επανατοποθετηθούμε και για τη χρήση μάσκας για το γενικό πληθυσμό αν κριθεί απαραίτητο σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία και τα επιστημονικά  στοιχεία που διαθέτουμε, αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Οι ιατρικές μάσκες με βαλβίδα δεν συστήνονται και είναι και επικίνδυνες όταν χρησιμοποιούνται από ανθρώπους που ανήκουν στο γενικό κοινό, καθώς μπορούν να μεταδώσουν τη νόσο. Είναι χρήσιμες για τους γιατρούς εντατικής θεραπείας, τους αναισθησιολόγους και από τους ανθρώπους που εκτίθενται περισσότερο στον ιό. 

Για τα γάντια είπε “είναι λίγες οι ενδείξεις ότι προστατεύουν από τον ιό... Η αδιάκριτη χρήση γαντιών μιας χρήσης είναι σε μεγάλο βαθμό μάταιη και μπορεί να οδηγήσει περισσότερο σε βλάβη παρά καλό”. “Τα γάντια μιας χρήσης δεν έχουν σχεδιαστεί για εκτεταμένη χρήση, μπορεί εύκολα να σκιστούν ή να έχουν μικρές οπές που μπορεί εύκολα να παραβλεφθούν θέτοντας έτσι σε κίνδυνο το άτομο που φορά τα γάντια. Προσφέρουν ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας ενώ η υπερβολική εξάρτηση από τα γάντια μπορεί να οδηγήσει σε εφησυχασμό και όχι στο συχνό πλύσιμο των χεριών. Ο ιός μπορεί να επιμολύνει τα γάντια με τον ίδιο τρόπο που επιμολύνει τα χέρια. Έρευνες έχουν δείξει ότι αγγίζουμε το πρόσωπο μας τρεις έως 23 φόρες ανά ώρα. Ακόμα κι όταν βγάζουμε τα γάντια μπορεί να μολυνθούμε όποτε το πλύσιμο των χεριών μας αμέσως μετά είναι απαραίτητο. Ο ΠΟΥ δεν συστήνει τη χρήση γαντιών ως μέσο πρόληψης από το νέο κορωνοϊό”. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσιόδρας συνέστησε στον κόσμο να πλένει τα χέρια με σαπούνι και νερό ή με αντισηπτικό εάν έχει μόλις γυρίσει από σούπερ μάρκετ, φαρμακεία ή Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 
 

Πηγή: skai.gr