Χίος, Τρίτη 4 Αυγούστου

Προσφορά Ζωής για την Παγκόσμια Ημέρα Δότη Μυελού των Οστών

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 19/09/2019 - 13:55

Είμαστε εδώ για κάθε πολίτη που θέλει να βοηθήσει χαρίζοντας ζωή, ανέφερε η μικροβιολόγος του Νοσοκομείου Χίου Χρυσάνθη Κάκκαρη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών.

Από το πρωί της Πέμπτης, αρκετοί πολίτες προσήλθαν στον χώρο της Αιμοδοσίας προκειμένου να  ενημερωθούν και να γίνουν δότες μυελού των οστών.

«Η διαδικασία αυτή μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια για πάνω από 70 διαφορετικά αιματολογικά και μη νοσήματα που χρήζουν μεταμόσχευση», ανέφερε η Αιματολόγος Ηλέκτρα Δημητρακοπούλου συμπληρώνοντας ότι δυστυχώς πάνω από 50.000 άνθρωποι ετησίως νοσούν και έχουν ανάγκη από δότη.

«Στις περισσότερες περιπτώσεις η μεταμόσχευση είναι η μοναδική θεραπεία και μόνο το 30% των περιστατικών βρίσκει συμβατό δότη από την οικογένεια, με τους υπόλοιπους να απευθύνονται στην παγκόσμια τράπεζα», ανέφερε η μικροβιολόγος Δέσποινα Ανταράκη συμπληρώνοντας ότι είναι ανάγκη για την Ελλάδα να διαθέτει μια τράπεζα δοτών μυελού των οστών.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή, όπως  ανέφεραν οι αιματολόγοι του νοσοκομείου καθώς αρκεί ένα μικρό δείγμα από σάλιο που αποστέλλετε αρχικά για έλεγχο σε συνεργαζόμενο κέντρο και μετά στην παγκόσμια τράπεζα έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί από όποιον ασθενή το έχει ανάγκη.

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 04/08/2020 - 18:58

Σύγχυση δημιουργήθηκε σήμερα καθώς το υπουργείο Υγείας, μετά την ενημέρωση του Σ. Τσιόρδα και δίνοντας τον χάρτη των σημερινών κρουσμάτων αναφέρεται σε ένα στο νησί μας, κρούσμα που όμως δεν υπάρχει, καθώς το Νοσοκομείο, που παρακολουθεί την όλη κατάσταση δεν έχει ιδέα.

Τι πιθανότερο λογικά σενάριο είναι για κρούσμα Χιώτη την καταγωγή, που παρουσιάστηκε σε άλλο Νοσοκομείο της χώρας και χαρτογραφήθηκε ως… ντόπιο