Χίος, Τετάρτη 5 Αυγούστου

Το προσφυγικό τους έφερε από τη Νέα Υόρκη στη Χίο... για καλό σκοπό

Έλλη Ιωάννου, καθηγήτρια: Εντυπωσιάστηκε από το νησί η ομάδα των αμερικανών μεταπτυχιακών φοιτητών Δημόσιας Υγείας
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 05/06/2019 - 15:00

14 μεταπτυχιακοί φοιτητές, μέλλοντες γιατροί, ψυχίατροι, επιδημιολόγοι κ.α. που σπουδάζουν στη Σχολή Δημόσιας Υγείας στο Νιου Τζέρσεϊ της Νέας Υόρκης (Rutgers School of Public Health New Jersey) βρίσκονται αυτήν την εβδομάδα στη Χίο, στο πλαίσιο καλοκαιρινού προγράμματος σπουδών, προκειμένου να δουν από κοντά, σε μια πύλη εισόδου προσφύγων και μεταναστών, πως αντιμετωπίζεται ένα παγκόσμιο πρόβλημα, τι γίνεται με τα ζητήματα δημόσιας υγείας, ψυχικής υγείας, μεταδιδόμενα νοσήματα κ.λ.π. που αποτελούν και το κύριο αντικείμενο της εργασίας τους.

Συνδετικός κρίκος για την έλευσή τους στο νησί, η Έλλη Ιωαννίδη, Χιώτισσα στην καταγωγή, καθηγήτρια στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, η οποία μιλώντας στην «Α» αναφέρθηκε στα θετικά της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, αφού οι μεταπτυχιακοί φοιτητές μπορεί να ήρθαν εδώ για το μεταναστευτικό – προσφυγικό έχοντας μια συγκεκριμένη εικόνα στο μυαλό, αλλά θα επιστρέψουν στη χώρα τους όντας ενθουσιασμένοι, όπως μας είπε, από τις ομορφιές του τόπου μας και με γνώσεις,  γι’αυτό καθ’αυτό το ζήτημα της μετανάστευσης, που αποκόμισαν από την πηγή των γεγονότων.

«Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και τα επόμενα 2 με 3 χρόνια και ο στόχος είναι να ξαναέρθουν στη Χίο και άλλες ομάδες φοιτητών», ανέφερε η κα Ιωαννίδη, λέγοντας ότι οι συγκεκριμένοι επιστήμονες, εντυπωσιάστηκαν από αυτό που συμβαίνει με την μεταφορά διά θαλάσσης – με όποιο κίνδυνο – των προσφύγων και μεταναστών στα νησιά μας, κατάλαβαν το τεράστιο βάρος που σήκωσε το νησί καθώς και ότι παρόλο που η Ευρώπη έκλεισε τα σύνορά της τα κύματα των προσφύγων συνεχίζουν να έρχονται στην χώρα μας,  αντιμετωπίζονται με αλληλεγγύη, ενώ εκείνο που φαίνεται να τους συγκίνησε περισσότερο - σε βαθμό που να μην μπορούν να καταλάβουν πως γίνεται αυτό- είναι το φαινόμενο των ασυνόδευτων παιδιών που έρχονται στην Ελλάδα.

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές έχουν ήδη επισκεφθεί το Νοσοκομείο και το Λιμεναρχείο, ενώ αύριο θα επισκεφθούν και την ΒΙΑΛ. Της επιτόπιας εκπαίδευσης στη Χίο προηγήθηκε θεωρητική εκπαίδευση στην Αθήνα και επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Ελαιώνα.

Ανακοίνωση του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Χίου
Τετ, 05/08/2020 - 06:06

Το Σάββατο 1 Αυγούστου 2020, στις 7.00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Χανδρή, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου με σκοπό την συγκέντρωση πόρων για την κάλυψη των εξόδων του σωματείου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν στην οργάνωση της εκδήλωσης και όλους όσους παρευρέθηκαν ή ενίσχυσαν με άλλο τρόπο την διοργάνωση και ειδικότερα το Ξενοδοχείο Χανδρής που για άλλη μία χρονιά συνέβαλε στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Θερμές ευχαριστίες στον κ. Γεώργιο Κλαμενάκη – Αντιδήμαρχο υπεύθυνο για τα αδέσποτα, που μας έκανε την τιμή με την παρουσία του.

Ειδικότερες ευχαριστίες στον κ. Βασίλη Αγιαννίδη– πρώην πρόεδρο του Συλλόγου, που ανέλαβε το κόστος για την εκτύπωση προσκλήσεων και το ΕΝΤΥΠΟ για την επιμέλεια και τη δωρεά του για τις αφίσες και προσκλήσεις που αφορούσαν την ακυρωθείσα εκδήλωση του Μαρτίου.Τέλος θερμά ευχαριστούμε τις κάτωθι επιχειρήσεις που με τις χορηγίες τους σε δώρα, βοήθησαν στην πραγματοποίηση λαχειοφόρου αγοράς:

BeautyHouse, Κουκί και Ρεβύθι, Contessina, Babble, Θαλασσινού, Mrphone, Masticchiosart – Οργιέτας, Maisondelaperfumarie, Αντώνης Παπαδάκης, Vapure, Vinius, Pet, House, Bodyshop, 3 b, Bonita, Fiaba, , Σαντίνα Καλλέργη - Οπτικά, Angel, Μουσική γωνιά, Olas, Πυξίδα, Fotocom, Hondoscenter, Άρωμα ονείρου, Bizz, Kubrick, TheGrind,  Λούλου, ArtemisPetFood,Mastihashop, Επίκεντρο Βιβλιοπωλείο,ΚαμπάνηΒιβλιοπωλείο, ΠάπυροςΒιβλιοπωλείο, Ζαχαροπλαστείο Premier, Ζαχαροπλαστείο Serano, Ματθαίος Μαυρογιώργης – ένα στα γρήγορα, Καφεκοπτείο Κουγιούλη, Χαρά Βροντάδου, Κέντρο – Υποδήματα,  Μαρής παιχνίδια, Φαρμακείο Χαμέτη, Αγγελική Εσώρουχα, Αισθητικός Κουσκουσάκη, Αποστολής, Άρωμα καφέ, Αφροδίτη εσώρουχα, Βαγιάνος, Bιττάκης, Δρακο-οπτικά, Ιδέες, Μαρκέλλα Χούλη – AVON, Μπάτσης Οπτικά, Νίκος Αγγελίδης Οδοντίατρος, Παραμύθι, Σβούρα, Sinialo, Σταυριανός, Τεχνοτροπίες, Αdmiral, AngelEyes (Lila),Besto for, Cheap Shop, Dust&Cream, FairyTale, FunkyMonkey, I-repair, Kubrick, Loussito, MrGroomer, MY BOOK, Oscar, Penelope's, Regenere, Respect, Skandali Dimitra, STEKI, Woodicraft, 44 cafebar. ORIFLAME, HerbalLife, Στοά café, Οικονόμου - Κουιμάνης O.E,  PLAY OPAP, Centro Cafe, Κατερίνα Κουιμάνη, PetShop Ψώρας, Ξένιας Καφεκοπτείο, RitsaCenter, Μενδώνη Καφεκοπτείο, Λυκούρης Καφεκοπτείο, Μεταλιού Κατερίνα, Anthill, Υάδες, F store,Μπουμπάρη 82100 LNE, Γραφίδα, Λένια Στάμου PetGroumer, Unisex, TerraFarm Μαυράκης, STRAT Food, Πάρε – Δώσε, Καρατζάς, Μαρίνου, Κάργας, Μαρία Πελάντη, Αργυρώ Γαλανούδη (βενζινάδικο), Βιβή Καφέ, One, Αποστολής Store, ΔΙΠΟΡΤΟ, Evangelia’sbeautycreations

 

 

Αληθινά-πάνω-αρχική

Πολιτική-πάνω-αρχική

Κοινωνία-πάνω-αρχική

Κοινωνία-κάτω-αρχική

Οικονομία-πάνω-αρχική

Φωτογραφία ημέρας-πάνω-αρχική

Φωτογραφία ημέρας-κάτω-αρχική

Πολιτισμός-πάνω-αρχική

Αθλητισμός-πάνω-αρχική

Απόψεις-πάνω-αρχική

Παιδεία-πάνω-αρχική

Τεχνολογία-πάνω-αρχική

Ομογένεια πάνω αρχική

Όμορφη πατρίδα πάνω αρχική