Προσπάθειες αποκατάστασης της βλάβης του seatrac

Τετ, 02/09/2020 - 09:48

Ο Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου επιλήφθηκε του ζητήματος αποκατάστασης της βλάβης που έχει θέσει εκτός λειτουργίας, από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, το seatrac στη Δασκαλόπετρα.

Το παραπάνω ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Ξενάκης, μετά την ανακοίνωση του Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και την χρονοβόρα - λόγω γραφειοκρατίας- διαδικασία για την αποκατάστασή του. Η συγκεκριμένη ζημιά, κατ' εκτίμηση της Προέδρου του  Συλλόγου, Σοφίας Μιχάλα, θα μπορούσε να προβλεφθεί και να υπάρχουν ανταλλακτικά στη Χίο, για να μην χρειάζεται παραγγελία τους, που συνεπάγεται εγκρίσεις και καθυστέρηση.

Ο κος Ξενάκης από την πλευρά του απάντησε ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι βλάβες θα προκύψουν και σημείωσε ότι θα καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν το προβλήμα. Παραδέχθηκε πάντως ότι επειδή φέτος λόγω κορωνοϊού ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά, στο συγκεκριμένο seatrac δεν έγινε η συντήρηση όπως θα έπρεπε.

Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος ζητά να υπάρξει ενημέρωση και για την πορεία του έργου προμήθειας και εγκατάστασης 2 ακόμη seatrac σε παραλίες του Δήμου, που έχει κολλήσει για πάνω από ένα χρόνο.

"Στη Σάμο από το διαγωνισμό που έγινε ήδη τοποθετήθηκαν οι μηχανισμοί, στη Χίο γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση;", ρώτησε η Σοφία Μιχάλα και θύμησε ότι στο ίδιο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί και οι Δήμοι Οινουσσών και Ψαρών που περιμένουν αντίστοιχα από ένα seatrac έκαστος.

Σχετικά Άρθρα