Πρώτο βήμα για Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Αυτιστικών στη Χίο

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 15/12/2020 - 15:38

Τρία χρόνια μετά την ίδρυσή του και την οριοθέτηση των στόχων του ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων βλέπει πλέον στην πράξη να γίνεται το πρώτο ουσιαστικό βήμα για τη δημιουργία Στέγης Υποστήριξης Διαβίωσης Αυτιστικών Ατόμων στη Χίο.

Αρωγοί σ’αυτήν την προσπάθεια ο Δήμος Χίου και το Νοσοκομείο Χίου, αφού το δεύτερο ανταποκρίθηκε στο αίτημα παραχώρησης ακινήτου, ιδιοκτησίας του στην περιοχή Μπέλλα Βίστα (πρώην κατάστημα Ντούλου) στο Δήμο , προκειμένου αυτός να υποστηρίξει τεχνικά και οικονομικά το εγχείρημα, ολοκληρώνοντας αρχικά  τη  μελέτη του έργου και στη συνέχεια να επιδιώξει την ένταξή του σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Πρόεδρος του δραστήριου συλλόγου ο Αντώνης Ζερβάκης σημείωσε ότι ήδη υπάρχει πρόβλεψη για χρηματοδότηση της μελέτης από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης κι αν όλα πάνε καλά με δεδομένο ότι η δαπάνη για τέτοιες δομές είναι επιλέξιμη από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου 2021 - 2027 θα επιδιωχθεί η αντληση πιστώσεων από εκεί για την υλοποίηση του έργου, θέτοντας ένα χρονικό ορίζοντα 3- 4 ετών για να δει το όραμά τους να γίνεται πράξη.

Όπως εξήγησε, στόχος τους είναι να γίνει μια στέγη για 9 με 12 άτομα, σημειώνοντας ότι ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από οικογένειες που ζουν με την αγωνία τι θα γίνουν τα παιδιά τους όταν εκείνες πια δεν θα είναι σε θέση να τα στηρίζουν.

Να σημειωθεί ότι στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής και αφού προηγήθηκε η απόφαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Χίου για την παραχώρηση για 20 χρόνια του ακινήτου στο Δήμο, το Σώμα θα κληθεί να εγκρίνει με τη σειρά του τη σύσταση χρησιδανείου για τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του ακινήτου.

 

 

kali_arhi_gia_ti_stegi_ypostirizomenis_diaviosis_aytistikon_atomon

Σχετικά Άρθρα